Berga valora mesures per pal·liar els embussos de trànsit dels divendres

Ribera explica que ha demanat a la Policia Local que valori si es poden aplicar mesures a la trama urbana, però recorda que l'entrada de gent és positiva per a l'hostaleria i el comerç

27 de febrer del 2019
Actualitzat a les 20:35h

Cues a l'interior de Berga. Foto: Eduard González Navarro


L'Ajuntament de Berga estudia maneres de pal·liar les molèsties que puguin causar els embussos de trànsit que provoquen els esquiadors dins de la ciutat els divendres a la tarda, però també defensa que l'entrada de gent a la capital berguedana és positiva per a l'hostaleria i el comerç.

El regidor de Governació, Francesc Ribera Titot, ha explicat a NacióBerguedà que s'ha demanat a la Policia Local que valori si "hi ha alguna mesura que pugui aplicar-se al respecte", per bé que admet que és una qüestió complexa: "no pots prohibir la circulació de la gent, ni deixar-los entrar en funció d'on viuen o on han nascut", adverteix. Ribera també recorda que l'augment de trànsit a la ciutat els divendres al vespre té un aspecte positiu, perquè "beneficia establiments de restauració i comerços". 

Francesc Ribera assegura que ha parlat sobre el col·lapse amb els agents de la Policia Local de Berga. "Els hi he demanat que valorin què pot fer-se per mirar de pal·liar el col·lapse, però no podem limitar l'accés ni tallar la carretera vella de Cercs, no només perquè no és competència nostra, sinó també perquè això encara seria pitjor, ja que la gent quedaria parada a Berga", ha reflexionat el regidor. "Els accessos fins que no s'entra a la trama urbana tampoc són la nostra competència, si no que ho són dels Mossos d'Esquadra", ha reiterat. "Ni tenim la potestat de limitar els accessos a Berga ni ho podríem fer", ha incidit així i tot.

Segons Ribera, el fenomen dels col·lapses que Berga viu els divendres d'hivern, beneficia sobretot als comerços i a l'hostaleria, i així ho han fet saber alguns establiments de restauració i botigues als responsables municipals. "Mentre que hi ha cues, les persones que pugen per la C-16 paren una estona i s'estan per la ciutat: Compren, donen un volt o hi sopen. Pot ser una molèstia pels problemes de trànsit a la trama urbana, però també suposa un benefici", ha exposat Ribera. "El que per alguns és una molèstia, altres ho agraeixen", ha dit el regidor.

"El que s'està mirant és si hi ha maneres de facilitar el trànsit dins de la ciutat, però no ens interessa gaire limitar l'accés a Berga si el que volem és que vingui gent de fora", ha comentat. "És un problema que fa temps que dura i que durarà encara un temps, potser els hàbits [dels ciutadans] han d'adaptar-s'hi, en el sentit de preveure-ho", ha manifestat Ribera.
Arxivat a