La Diputació dóna 1,5 milions per prevenció d'incendis al Berguedà

Viver i Serrateix, Sagàs, Montmajor i l'associació Berguedà Verd se'n beneficien

Redacció
11 de febrer del 2015
Actualitzat a les 20:06h
En els darrers quatre anys, la Diputació de Barcelona ha destinat al Berguedà un total d'1.529.607 euros, que s'han invertit en obres de prevenció d'incendis com ara millorar els camins d'accés a nuclis de població, netejar la vegetació dels vorals, o construcció i manteniment de basses d'aigua, a més de treballs sobre el bosc aparegut després dels incendis de 1994. 

Per aquest motiu, el diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient, Joan Puigdollers, ha visitat aquest dimarts els municipis de Viver i Serrateix, Sagàs i Montmajor. Les alcaldesses d'aquests petits pobles, Isabel Serra, Sílvia Triola i Maria Teresa Marmi, li han mostrat les obres que s'han realitzat amb les subvencions de la Diputació. Aquests tres municipis, van ser uns dels més afectats pels grans incendis del 94, i s'han beneficiat en total d'una aportació de 307.651 euros, que ha servit bàsicament pel manteniment de camins forestals i neteja de vegetació en vorals. 

Qui també ha estat beneficiari de les subvencions de la Diputació ha estat l'associació de propietaris forestals Berguedà Verd, que gestiona els boscos privats d'Avià, Borredà, l'Espunyola, Gironella, Montclar, Montmajor, Olvan, Puig-reig, la Quar, Sagàs i Viver i Serrateix. Aquesta, ha rebut 420.000 euros per la millora dels boscos del sud de la comarca, una activitat que ha ajudat a mantenir llocs de treball, més enllà dels beneficis de tenir els boscos nets. 

Per a aquest 2015, les partides de l'ens supracomarcal cap a aquesta associació han augmentar un 16,67%, amb una aportació de 140.000 euros, que ha de servir per accelerar la “cicatrització dels efectes dels incendis de fa 20 anys”.