El Teatre de l'Ametlla de Merola instal·la per fi les butaques que portava reclamant des de 2012

Les cadires de plàstic ocupaven la platea des de la reobertura de l'equipament fa 7 anys

27 de febrer del 2019
Actualitzat el 01 de març a les 17:53h
Les noves butaques del Teatre de l'Ametlla de Merola.
Les noves butaques del Teatre de l'Ametlla de Merola. | Cedida
Les butaques han arribat per fi al Teatre Esplai de l'Ametlla de Merola. L'alcalde de Puig-reig Josep Maria Altarriba ha confirmat que els nous seients encoixinats que permetran gaudir d'un seient més còmode als espectadors del teatre s'instal·laran en els pròxims dies. El responsable de l'Associació Cultural Esplai, Òscar Cabra, ha recordat que aquesta era una petició que els membres de l'entitat venien fent els últims anys. Les butaques s'havien demanat públicament en reiterades ocasions des de la reobertura de la instal·lació l'any 2012. Des de llavors, les cadires de plàstic han ocupat la platea. 

Les gairebé 300 butaques han arribat a l'Ametlla procedents de la Rioja on han estat fabricades. El camió va descarregar-les dilluns i aquests dies s'ha fet el muntatge. Entre dijous i divendres, s'instal·laran a la graderia. 

L'estructura per a un sistema de grades desmuntables modulars va instal·lar-se al desembre. No obstant això, el nou pati de butaques encara no va poder estrenar-se per festes perquè hi faltaven els seients definitius. Òscar Cabra ha assegurat que hi ha satisfacció a l'entitat veïnal perquè ara sí que aquesta demanda és gairebé una realitat. El cost total del projecte és d'uns 300.000 euros, que s'han pogut finançar amb ajuts de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i fons propis.
 

El camió amb les noves butaques va arribar dilluns a l'Ametlla. Foto: Cedida


Òscar Cabra ha explicat que les cadires encoixinades que es projectaven inicialment al projecte no complien la idea que en tenia l'entitat, de manera que van demanar a l'Ajuntament de Puig-reig que adquirís les butaques que ara finalment s'estan muntant a l'Ametlla de Merola. "Creiem que són els seients que ha de tenir el teatre", ha incidit Cabra.

No obstant això, l'Associació Cultural Esplai haurà d'aportar-hi uns 30.000 euros, tal com va pactar amb el consistori en proposar el canvi de seients del projecte que ja tenia una dotació assignada i que s'ha encarit aquest 10% que sufragarà l'entitat.

La programació de teatre de primavera, que començarà al mes d'abril, serà la primera amb la nova graderia desmuntable amb butaques còmodes. 

Un projecte global per al teatre
 
De les mancances del Teatre de l'Ametlla, la més evident era potser la falta de butaques. Però els responsables de l'associació recorden que hi ha altres coses pendents: "la climatització és molt precària, cal millorar la sonoritat, fer-hi un vestíbul i fer-hi lavabos perquè, si un dia fa festa el bar del costat, no hi ha serveis", han exposat. "Falta un full de ruta que ja teníem però ara hem de tornar-ne a fer un que marqui els passos a seguir", han afegit. La Diputació de Barcelona s'ha compromès a redactar un projecte global de tot el que falta a l'equipament. 
Arxivat a