La Diputació referma que el traspàs de titularitat del vial nord de Puig-reig es troba en fase d'estudi

El diputat d'Infraestructures ha manifestat que encara s'està en converses amb ajuntament i Generalitat, si bé hi ha "voluntat" d'assumir el cost de manteniment de la via

26 de febrer del 2019
Actualitzat a les 21:05h
El diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega.
El diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega. | Pilar Màrquez Ambròs
El diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, ha refermat aquest dimarts que la Diputació de Barcelona està estudiant assumir la titularitat de la variant nord de Puig-reig, que uneix dues vies provincials com són la BV-4131 i la C-1411z. L'ens de la demarcació de Barcelona passaria a fer-se càrrec així del manteniment del vial nord del polígon de la Sala, que connecta l'antiga C-1411Z amb la BV-4131, que presenta problemes per la inestabilitat del talús des de la seva construcció fa més d'una dècada. "A canvi el municipi es faria càrrec d'algun altre element patrimonial que ara és de Diputació", ha concretat l'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba. 

La via és titularitat de la Generalitat de Catalunya, malgrat que la intenció del Govern ha estat sempre traspassar-la al municipi. Puig-reig ha defensat, des de bon principi, que no podria assumir-ne el manteniment. 

Jordi Fàbrega ha assegurat que "la Generalitat ens ha demanat ara que estudiem la possibilitat de poder assumir el vial nord per fer-hi les inversions que siguin necessàries". El diputat d'Infraestructures de l'ens provincial ha manifestat que hi ha "la voluntat que aquest traspàs sigui possible, hi ha voluntat de dir que sí", si bé de moment encara s'està en converses amb el departament de Territori i l'Ajuntament de Puig-reig. Fàbrega ha avançat que aquest traspàs va "per bon camí" i ha mostrat el seu convenciment que "la solució serà clarament positiva". De moment, ha dit, no es disposa d'un calendari. 

El passat mes de novembre, fonts properes ja van exposar que sobre la taula hi hauria un possible acord pel qual la Diputació assumiria el cost de manteniment d'aquesta via, sempre que el consistori es quedi la titularitat del carrer Pau Casals, que forma part de la BV-4131. El 2018, l'Ajuntament de Puig-reig va haver tancar al trànsit la circumval·lació nord del municipi durant tres mesos per la caiguda de pedres i terra del talús. No era la primera vegada que el vial presentava problemes, perquè la carretera ja va restar tancada l'any 2016, motiu pel qual la Generalitat ja va haver d'actuar-hi i col·locar-hi xarxes. 
 

La circumval·lació nord de Puig-reig queda tancada al trànsit fins que la Generalitat hi hi actuï. Foto: Ajuntament de Puig-reig

Arxivat a