Presó provisional per l'agressor de Gironella per un delicte contra la llibertat i indemnitat sexual

La magistrada del jutjat d'instrucció número 1 de Berga també l'acusa de robatori amb violència

26 de febrer del 2019
Actualitzat a les 19:26h
Els fets van passar al carrer del Pont de les Eres a Gironella.
Els fets van passar al carrer del Pont de les Eres a Gironella. | Google Maps
El titular del jutjat d'instrucció número 1 de Berga ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança pel detingut per un presumpte cas d'agressió sexual a Gironella. La magistrada ha acordat la presó provisional i manté la causa oberta per "un delicte contra la llibertat i indemnitat sexual i un delicte de robatori amb violència" a l'espera que avanci la investigació, segons una nota del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).
 
Els fets van passar dissabte als voltants de la mitjanit al portal del número 17 del carrer Pont de les Eres, a prop de la biblioteca municipal. Veïns de la zona van avisar a la policia catalana alertats pels forts crits d'una discussió entre el presumpte agressor i la seva víctima. Quan els agents van arribar al lloc, la víctima va relatar els fets, però el presumpte autor ja havia fugit. La dona va ser traslladada a l'Hospital Sant Bernabé de Berga, on va ser atesa. Els Mossos van detenir l'home de 36 anys l'endemà com a presumpte autor dels fets. Dilluns els agents que treballen en la investigació van dur a terme la reconstrucció amb la presència del detingut i aquest dimarts ha passat a disposició judicial.

Es tracta del segon cas de violència sexual que registra la comarca en set dies després que diumenge 17 de febrer un home violés a una dona de 72 anys al carrer de la Gran Via de Berga. Com a resposta, unes 1.500 persones van manifestar-se anit pels carrers del centre històric de la ciutat de Berga.

Aquest dimarts s'ha sabut també que una noia menor d'edat ha denunciat a dos homes que coneixia per haver abusat d'ella a mitjan de gener a la zona de l'antiga discoteca Menfis de Berga. Les diferents agressions i abusos han causat estupor i alarma a la comarca del Berguedà aquests darrers dies. D'aquesta manera, múltiples persones i institucions, com l'Ajuntament de Berga, Gironella o el Consell Comarcal del Berguedà, han expressat la seva condemna explícita a la violència sexual i a les agressions masclistes. 
Arxivat a