Berga facilita suport psicològic i assessorament legal a les víctimes dels darrers atacs sexuals

El consistori berguedà ha recordat que es posa a disposició de les persones afectades per aquestes situacions de violència "posant al seu abast els serveis d’atenció municipals"

Redacció
26 de febrer del 2019
Actualitzat a les 23:05h
Marxa contra les agressions sexuals ahir a Berga.
Marxa contra les agressions sexuals ahir a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Ajuntament de Berga ha condemnat fermament els últims casos de violència sexual ocorreguts a la ciutat, en un comunicat emès aquesta tarda. El consistori berguedà ha recordat que es posa a disposició de les persones afectades per aquestes situacions de violència "posant al seu abast els serveis d’atenció municipals, així com el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), coordinat pel Consell Comarcal del Berguedà". Tanmateix, l’Ajuntament de Berga ha informat que facilitarà també "els mecanismes de suport psicològic i assessorament legal per a les persones afectades per situacions de violència masclista".
 
Segons fonts dels Mossos d'Esquadra, l'any 2018 es van produir un total de 833 denúncies per agressions i 1.500 per abusos sexuals a Catalunya. L'increment del nombre de casos denunciats posa de manifest una major sensibilització de les persones que pateixen aquestes situacions de violència.

A més, des del consistori recorden que, també han augmentat "les mostres de rebuig de la ciutadania davant aquests casos" a través de concentracions com les que es van produir ahir a la ciutat de Berga, en què hi van participar un miler i mig de persones d'arreu de la comarca.

"Tot això és fruit de les campanyes de prevenció i sensibilització impulsades per les entitats feministes i les institucions per donar visibilitat a situacions de violència i discriminació que han estat normalitzades com a conseqüència d’un model social heteropatriarcal i, per tant, masclista, que cal eradicar col·lectivament en tots els àmbits de la societat", han assegurat les fonts municipals. 

Abans de la concentració d'anit, l'alcaldessa inhabilitada Montse Venturós ja va recordar que només el 20% dels casos es denuncien i va fer crida a les dones a "empoderar-se" i a utilitzar aquesta eina que és "la sororitat" per tal de "revertir la situació". Venturós va insistir en el fet que aquesta "no és una qüestió de raça" sinó que es tracta d'un problema que "forma part de la societat".
Arxivat a