Berga en Comú proposa que l'ajuntament sigui acusació contra els presumptes agressors sexuals

Vehicularan la petició al ple a través de l'actual regidor d'ICV, Joan Torres

26 de febrer del 2019
Actualitzat a les 15:21h
Marxa multitudinària al centre de Berga.
Marxa multitudinària al centre de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
El grup de Berga en Comú proposa que l'Ajuntament de Berga es personi com a acusació  popular contra els presumptes autors d'agressions i abusos sexuals que s'han produït darrerament a la ciutat. El partit vehicularà aquesta petició a través del regidor del grup d'ICV al plenari, Joan Torres, que és l'alcaldable de Berga dels comuns. Torres, presentarà una petició al respecte durant el pròxim ple ordinari del mes de març. Aquest dimarts s'ha fet públic que una menor ha denunciat haver patit abusos sexuals a mitjan gener per part de dos homes a la zona de l'antiga discoteca Menfis.

El partit ha transmès en un comunicat la seva denúncia "rotunda" i "contundent" a les agressions sexuals sofertes per dones a la ciutat de Berga i a Gironella. "Considerem que, per una correcta convivència en una societat lliure, no es poden produir aquesta mena d'agressions i atacs a la llibertat individual i sexual de les persones" que "denigren l'autonomia i l'autoestima" de les afectades. "Per tant, demanem que la justícia actuï amb total contundència", asseguren. 

Crítics amb la gestió de l'afer de l'escola de música

Els membres del partit han expressat, a més, el seu suport a l'alumna que ha denunciat un exprofessor de l'Escola Municipal de Música de Berga per un presumpte delicte d'abús sexual quan era menor de 16 anys. "Volem deixar constància del nostre total rebuig a aquest tipus d'actuacions i comportaments dins una institució pública, de la qual, la direcció i el consistori municipal han de ser garants d'una correcta praxi del professorat i la seva correcta actuació i professionalitat", han exposat.

"Cal deixar constància de la ineficient gestió produïda en aquest afer, tant per la direcció del centre educatiu com per part del regidor de la ciutat, responsable per no haver-ho fet públic en el seu moment i de no actuar amb més diligència i transparència en un exercici de respecte als alumnes, famílies i claustre de professors", han afegit. Berga en Comú ha donat suport, per tant, "a la proposta del claustre de professors de demanar eleccions i el possible relleu de l'actual direcció del centre". 

Crisi econòmica al Taller Coloma

D'altra banda, la darrera junta ordinària del partit ha pres posició sobre la difícil situació econòmica de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà. Els comuns reconeixen la tasca de l'entitat, però es mostren crítics amb "la manca de control i correcta gestió" per part de l'exgerent, Fina Canal. "Entenem que el creixement de l'entitat havia de garantir-se, alhora que es portava una millor gestió, control i participació més directa i acurada dels seus òrgans de control i direcció", han manifestat. En aquest sentit, demanen una major "transparència" de la institució que "ha gaudit de diferents ajuts econòmics d'entitats financeres i subvencions públiques".