S'inicien les obres de reparació de la torre del pavelló de Suècia

L'actuació està valorada en uns 16.000 euros.

25 de febrer del 2019
Les obres de reparació de la torre del pavelló de Suècia han començat aquest dilluns.
Les obres de reparació de la torre del pavelló de Suècia han començat aquest dilluns. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga ha iniciat aquest dilluns les obres de reparació de la part de la torre del Pavelló de Suècia que va caure el 13 d'abril del 2017. L'estructura té una escala interior de cargol i una d'exterior que permet accedir a la plataforma superior amb tres anelles. En aquest sentit, són una part d'aquestes les que van desprendre's i ara han de reparar-se. L'actuació està valorada en uns 16.000 euros. Es tracta d'una intervenció que necessita un material molt específic, motiu pel qual l'empresa que executarà la reparació ha fet fabricar a Àustria les peces de fusta necessàries. 

La torre del pavelló de Suècia es va inaugurar l'any 2008 com a última estructura de l'equipament, que ja s'estava tornant a construir des de feia anys. La torre es va construir amb fustes de Noruega i Suècia amb una base triangular i tres cares piramidals. Els últims anys, el material de la torre s'havia anat deteriorant per la pluja i les inclemències meteorològiques. La instal·lació va representar Suècia a l'Exposició Universal de Barcelona de 1929, i posteriorment va ser cedida al consistori berguedà.

De les dues empreses especialitzades amb qui el consistori va contactar d'inici per realitzar l'obra, només una va acabar mostrant disponibilitat per dur a terme l'actuació, segons va explicar recentment l'alcalde accidental i regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, a NacióBerguedà. Va ser aquesta empresa qui va contactar finalment amb una empresa d'Àustria, que fàbrica el tipus de peces que es necessitaven. 
 

Torre del Pavelló de Suècia. Foto: Pilar Màrquez Ambròs