Els pintors de Verdaguer 7 estrenen una nova galeria d'art al bell mig del carrer Major de Berga

La sala dedicada a l'art obre portes amb una exposició col·lectiva de quadres dels artistes berguedans del grup

22 de febrer del 2019
Actualitzat a les 21:08h
La nova galeria d'art ha obert portes aquest divendres al centre de Berga.
La nova galeria d'art ha obert portes aquest divendres al centre de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
La nova galeria d'art del grup de pintors 'Verdaguer 7' era aquesta tarda un constant anar i venir de persones. La sala ha obert portes aquest divendres en una inauguració al centre de Berga que ha despertat molta expectació. 'Verdaguer 7' és un grup, actualment format per una dotzena d'artistes, que va néixer a Berga durant els anys 80 i que vol fomentar l'aprenentatge i la difusió de les arts plàstiques i, en especial, de la pintura. Amb la nova sala els seus pintors busquen trobar un aparador a les seves obres i dinamitzar, a la vegada, un dels eixos comercials de la ciutat. La sala està situada al número 2 del carrer Ciutat. 

Pep Baraut i Eva Garcia, membres del grup, han explicat a NacióBerguedà que els últims anys el col·lectiu Verdaguer 7 havia exposat al bar La Duana, tancat recentment. De moment, la nova experiència la comencen amb una exposició col·lectiva. "Cadascun dels membres del grup hi exposa un quadre, cadascú ha escollit el seu tema i el seu quadre", ha explicat Baraut. El propòsit és no excloure-hi ningú i que la galeria no quedi restringida només a les obres de Verdaguer 7.

"Estem oberts a exposar-hi treballs d'altres artistes, no fa falta que siguin pintors, poden ser escultors, fotògrafs, entre altres", ha afegit Pep Baraut. "La intenció és que no es pari mai d'exposar, que hi vagi havent exposicions", ha dit Garcia. Aprofitant que a Berga aquest cap de setmana se celebren les gangues al carrer, els artistes també han volgut mostrar, en un expositor a l'exterior de la galeria, obres i dibuixos de petit format. 
 

Nova galeria d'art de Verdaguer 7. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


La galeria d'art estarà oberta dijous i divendres de 6 a 8 de la tarda, i els dissabtes de 12 a 2 del migdia i de 6 a 8 de la tarda. "Hem de veure si és viable obrir també els diumenges", ha assenyalat Baraut. 

El grup Verdaguer 7 va estar impulsat als seus inicis per l'artista berguedà Joan Ferrer. Durant els anys de vida del grup, aquest col·lectiu de pintors ha gestionat dues sales d'exposició d'arts plàstiques, la primera al carrer Verdaguer número 7, que justament va donar-los nom, i la segona ja al carrer Major. Pep Baraut i Eva Garcia han afirmat que troben a faltar galeries d'art a la ciutat. "Ara es pot exposar al vestíbul del Casal Cívic, a la sala Polivalent del Casino, a bars i restaurants, però no hi ha gaires més opcions", han comentat. També es vol dinamitzar el carrer Ciutat, un dels eixos comercials de Berga que els darrers anys ha anat acumulant persianes baixades. 

"Volem donar una mica d'alegria, col·laborar per donar una mica més de vida al Carrer Major", ha asseverat Eva Garcia.
 

Concorreguda assistència de persones en la inauguració de la sala. Foto: Pilar Màrquez Ambròs 


Els actuals membres de Verdaguer 7 són Joan Ferrer, Maria Teresa Orriols Teia, Jaume Cardona, Amalia Vila, Pep Palleco, Pep Puig, Josep Maria Valls, Mercè Freixa, Eva Garcia, Pep Baraut, Carme Santacreu i Jordi Alberich. "Estem molt contents de l'acollida que ha tingut la inauguració de la galeria i esperem que duri molt de temps", ha expressat Eva Garcia.

Tots els quadres que s'exposen a la galeria són a la venda per tal que els amants de la pintura i altres persones que vulguin descobrir i endur-se a casa peces fetes per berguedans, puguin adquirir alguna de les obres. "Dels quadres que tenim exposats ara mateix, n'hi ha un que ja s'ha venut", ha celebrat Eva Garcia.
Arxivat a