L'Arxiu Municipal d'Avià digitalitza més de 15.000 documents del seu fons

Els treballs es faran amb el suport del programa de digitalització de la Xarxa d'Arxius Municipals (XAM) de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona

Redacció
22 de febrer del 2019
Actualitzat a les 18:43h

Treballs de digitalització. Foto: Arxiu


L'Ajuntament d'Avià ha començat a digitalitzar part del seu fons municipal, amb el suport del programa de digitalització de la Xarxa d'Arxius Municipals (XAM) de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona. En total es digitalitzaran més de 15.000 documents que s’emmagatzemaran en suport informàtic, segons han confirmat fonts municipals. Els que siguin de lliure accés, es publicaran a Internet. 

Els treballs, que es duen a terme a les pròpies instal·lacions de l'arxiu municipal, consisteixen en digitalitzar les actes municipals dels anys 2007 a 2015 ja que les anteriors, de 1863 a 2007 ja es van digitalitzar en una fase prèvia l'any 2008. Entre la documentació també es digitalitzaran els cadastres del segle XVIII, padrons municipals d'habitants i fulls padronals de 1857 al 1996 o els decrets i resolucions d'alcaldia de 1953 al 2016.
 
El projecte de digitalització de la XAM suposa la salvaguarda de tota la documentació conservada anterior al segle XIX de 53 ajuntaments de la demarcació de Barcelona, garantint la seva preservació física i facilitant-ne la difusió i l'accessibilitat per a investigadors i ciutadania en general.