1 de 10

PIMEC avisa: 450 empreses de la Catalunya Central paguen en excés l'impost de Societats

Alerta que un 90% de les pimes desconeixen les deduccions fiscals que existeixen en les activitats de recerca, desenvolupament i innovació

Polígon industrial a Artés | AjArt
per Redacció, 22 de febrer de 2019 a les 16:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PIMEC ha detectat que 450 pimes de la Catalunya Central podrien estalviar-se milers d'euros en l'Impost sobre Societats. L'entitat alerta que un 90% de les empreses desconeixen les deduccions fiscals que existeixen en les activitats de recerca, desenvolupament i innovació, uns ajuts que va introduir el Govern per millorar la competitivitat empresarial.

Aquests ajuts, però, no només tenen a veure amb la innovació tecnològica; també fan referència a la innovació de productes i processos i, fins i tot, permeten deduir hores de personal, subcontractacions i col·laboracions externes, i patents i prototips, entre d'altres.


Fins a un 59% d'estalvi

PIMEC assenyala que aquests incentius fiscals poden arribar a suposar fins a un 59% d'estalvi en l'Impost sobre Societats i apunta que moltes de les pimes de la Catalunya Central o bé no estan aplicant les deduccions o bé no ho estan fent correctament.


PIMEC acompanyarà totes aquelles petites i mitjanes empreses de la Catalunya Central que generin nous productes o que introdueixin millores en alguna part dels seus processos productius, identificant totes aquelles activitats susceptibles de deducció i generant tota la documentació necessària per garantir la seguretat davant l'administració pública.

 

Participació