Mor el pintor i il·lustrador puig-reigenc Àngel Badia i Camps

Puig-reig prepara una exposició permanent dedicada a l'autor que inaugurarà el mes d'abril

22 de febrer del 2019
Actualitzat a les 15:46h
Àngel Badia i Camps en una entrevista per un blog sobre còmics i il·lustracions, l'any 2011.
Àngel Badia i Camps en una entrevista per un blog sobre còmics i il·lustracions, l'any 2011. | Elrincondeltaradete.blogspot.com
Ha mort als 89 anys el reconegut pintor i il·lustrador Àngel Badia i Camps (Cal Pons, 1929). El dibuixant va cedir part de la seva obra a l'Ajuntament de Puig-reig fa pocs mesos. El funeral s'oficiarà aquest dissabte a les 10 del matí a l'Oratori de les Corts, a Barcelona. 

Malgrat néixer al municipi de Puig-reig, Àngel Badia i Camps va viure tota la seva vida professional lluny del Berguedà. La família Badia i Camps es va veure obligada a abandonar Puig-reig en temps de Franco. El pare d'Àngel Badia havia estat regidor de l'ajuntament durant la Segona República, va marxar primer a l'exili i, en tornar, el règim va prohibir-li instal·lar-se de nou al seu municipi i es va veure obligat a viure a Barcelona.

Àngel Badia ha mantingut durant tots aquests anys vincle amb el seu poble natal i havia expressat la voluntat d'exposar-hi la seva obra. El plenari municipal ja va aprovar al novembre la cessió de 41 dibuixos, dos quadres d'inspiració marina i un nu femení de l'autor. L'Ajuntament de Puig-reig treballa precisament per enllestir una exposició permanent de l'artista a la Biblioteca Guillem de Berguedà. 

Les obres cedides a Puig-reig per un període de 25 anys van ser escollides pel mateix dibuixant puig-reigenc i pel seu fill Jordi Badia, i s'han organitzat per etapes i per tècniques. Durant aquest any passat, l'autor va treballar per deixar feta una explicació detallada de cada obra. L'Ajuntament de Puig-reig ha expressat aquest divendres el seu "més sentit condol" a la família i amics d'Àngel Badia i Camps. 

Badia i Camps va treballar com a il·lustrador per al mercat nòrdic a través de l'editorial Semic i a Estats Units. Si bé de jove va realitzar algunes historietes, el seu treball va brillar principalment en la il·lustració de portades. A l'estat espanyol va treballar per a les editorials Bruguera i Ricart, sobretot en la il·lustració de novel·les romàntiques com Lupita, Mariló o Sissi. Una de les autores reconegudes a les quals va il·lustrar novel·les és Corin Tellado, resultant notable la seva mestria en el dibuix de la figura femenina. 

Va realitzar la seva primera exposició com a pintor el 1974 i des de llavors va centrar-se en la seva tasca com a pintor, especialitzant-se en la pintura de nus femenins i pintures sobre el mar. Emprava tant la tècnica de l'oli com altres afins al dibuix. Des de 1987 i fins a l'actualitat va exposar regularment a la Sala Parés de Barcelona i va realitzar exposicions en altres països. 

L'exposició sobre l'autor s'inaugurarà a Puig-reig a l'abril
 
Està previst que l'exposició permanent Àngel Badia i Camps, a Puig-reig, s'inauguri a principis d'abril a la Sala Ramon Llobet de la biblioteca municipal. A partir d'aquest mes de març, de fet, s'iniciarà el procés d'enquadernat de les obres i l'adequació de la sala on seran exposades les obres.

El consistori ha posat en valor "l'altruisme i la generositat d'Àngel Badia i Camps i de la seva família per donar al municipi aquesta oportunitat". D’altra banda, també s'ha destacat la voluntat "que aquesta exposició pugui convertir-se en un homenatge a la persona i a la carrera artística d'Àngel Badia i Camps".
Arxivat a