Gironella s'afegeix a una campanya per a la identificació i l'esterilització d'animals

La regidora de Salut Pública explica que la voluntat de l'ajuntament és que amb aquesta iniciativa "es resolgui la situació irregular de molts animals domèstics que no consten al registre municipal"

Redacció
22 de febrer del 2019
Actualitzat a les 12:08h

Lector de microxip Foto: Ramon Viladomat / Diputació de Barcelona


Gironella s'ha sumat recentment a la campanya "Sóc Responsable" de la Fundació per l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) per incentivar el xipatge dels gats i gossos de la vila i la seva inscripció al cens municipals.
 
La campanya, que acabarà el pròxim 31 de maig, està subvencionada per FAADA i inclou descomptes en el xipatge i l'esterilització dels animals.  La regidora de Salut Pública, Teresa Terricabres, ha explicat que la voluntat de l'Ajuntament de Gironella és que amb aquesta iniciativa "es resolgui la situació irregular de molts animals domèstics que no consten al registre municipal i que no es poden identificar en cas que es perdin o siguin abandonats pels seus propietaris". Per Terricabres, el descompte ha de ser un "al·licient" per accelerar aquest procés. Un cop acabada la campanya de FAADA, el consistori encara allargarà fins al 30 de juny les bonificacions pel xipatge dels animals.
 
Per beneficiar-se del descompte, qualsevol gironellenc podrà dirigir-se al centre veterinari Vetsgironella i omplir la sol·licitud de cens municipal de gossos o gats, que es facilitarà allà mateix. Segons l'ordenança municipal sobre tinença d'animals de companyia, les persones propietàries i posseïdores de gossos i gats han de "mantenir-los en bones condicions higièniques i sanitàries, de benestar i de seguretat", incloure'ls al cens municipal", "identificar-los mitjançant un microxip homologat o un altre sistema reglamentari", i "retirar-ne les deposicions de la via pública". 
Arxivat a