La segona edició dels Premis de Cultura del Berguedà comença a perfilar-se

El Consell Comarcal del Berguedà obre la convocatòria per optar als guardons; les candidatures es poden presentar fins al 22 de març

22 de febrer del 2019
Actualitzat a la 13:48h

Premiats en la primera edició dels Premis de Cultura del Berguedà (arxiu). Foto: Pilar Màrquez Ambròs


La comarca prepara la segona edició dels Premis de Cultura del Berguedà. El Consell Comarcal del Berguedà ha fet públiques les bases per a la segona convocatòria dels guardons aquest divendres. Com l'any passat, s'atorgaran tres premis: el Premi d'Honor de la Cultura Berguedana, que premia la trajectòria d'una persona, el premi a la Promoció Cultural, que premia a les entitats, col·lectius o persones que hagin realitzat projectes de promoció i difusió cultural d'interès, i el Premi a la Creació Artística, que reconeix els creadors de projectes artístics amb projecció. 

La consellera comarcal de Cultura, Anna Maria Serra, ha recordat al NacióBerguedà que l'objectiu d'aquests guardons és "reconèixer públicament a persones o col·lectius amb trajectòries rellevants en el camp de la cultura i també posar de relleu a les persones que fan de difusors culturals a la comarca, a més d'impulsar la creació d'artistes berguedans". Anna Maria Serra ha valorat que a la comarca "falten iniciatives per posar en valor tot aquest món" si bé ha elogiat la tasca que es fa des d'alguns punts com "el Monestir de Sant Llorenç, el Konvent de Cal Rosal o des de l'Ajuntament de Gironella". 

En el cas del Premi d'Honor de la Cultura Berguedana, es premiarà la trajectòria d'una persona "amb un bagatge cultural irrefutable". El guardó consisteix, com en l'anterior edició, amb el reconeixement públic, un trofeu recordatori del mateix i una campanya de difusió de l'obra o trajectòria de la persona o entitat premiades. Pel que fa al Premi a la Promoció Cultural i el Premi a la Promoció Cultural, s'atorgaran una dotació econòmica de 750 euros. 

Les candidatures es poden presentar fins al 22 de març. Com a novetat, les candidatures per a optar al guardó es podran presentar a través d'un formulari en línia, aportant la documentació annexa de manera telemàtica. Una vegada transcorregut el termini, un jurat especialitzat les avaluarà i en dictarà el vencedor. "Hem fet petits canvis per tal de facilitar la presentació de les candidatures", ha explicat Anna Maria Serra. 

Una gala d'entrega de guardons a finals de març

La gala de lliurament de premis on es coneixeran els guanyadors tindrà lloc a finals de març, si bé encara no se n'ha donat a conèixer el lloc. En la passada i primera edició, celebrada al Monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà, es va premiar a mossèn Ramon Viladés amb el Premi d’Honor de la Cultura Berguedana, a l'Agrupació Teatral La Farsa amb el Premi a la Promoció Cultural i a la Melanzana Ensemble amb el Premi a la Innovació Artística. 

La consellera de Cultura ha recordat que la intenció del Consell ha estat sempre alternar el lloc que acull la gala d'aquests premis. De manera que aquest 2019, en comptes de fer-se al Monestir de Sant Llorenç, l'acte viatjarà a un altre indret destacat de la comarca, sobre el qual s'està treballant i que s'anunciarà més endavant.