Personal del Taller Coloma expressa suport a Fina Canal i confia en què l'entitat superi l'actual crisi

Treballadors del centre ocupacional asseguren que continuaran treballant en els serveis de l'entitat "amb la mateixa professionalitat i entusiasme per les persones que en depenen"

22 de febrer del 2019
Actualitzat a les 11:24h
Taller Coloma (arxiu).
Taller Coloma (arxiu). | APDPB
Els treballadors del Taller Coloma expressen suport a l'exgerent Fina Canal i confien a veure resolta aviat la crisi econòmica de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà (APDPB). La crisi econòmica per la qual passa l'entitat va derivar en la dimissió de la gerent Fina Canal el passat 31 de gener.  La secció sindical de la CGT de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà va denunciar la setmana passada que "els treballadors de l'empresa no han cobrat la paga extra de Nadal que els tocava segons conveni".

En un comunicat que adrecen a les famílies, els empleats del Centre Especial de Treball i Servei de Teràpia Ocupacional del Taller Coloma asseguren que continuaran treballant en els serveis de l'entitat "amb la mateixa professionalitat i entusiasme per les persones que en depenen", tot i no saber "com es resoldrà tot plegat". 

"Nosaltres no sabem què ha passat, sabem que la situació econòmica és molt fràgil i és veritat que no hem cobrat la paga extra de Nadal, però si la nòmina de gener", afirmen els treballadors. Els empleats del centre ocupacional expliquen que han escrit el comunicat "per fer sentir" la seva veu, "arrel de les notícies que han sortit a la premsa aquests últims dies". En l'escrit, expressen el desig que tot es resolgui de la millor manera. "Esperem, sobretot pensant en les persones que atenem i en les seves famílies, que aviat sortim d'aquest entrebanc i que el futur sigui pròsper". 

En aquest sentit, també reiteren el seu suport a l'exgerent Fina Canals. "Volem donar tot el nostre suport a la Fina Canal, qui fa gairebé 35 anys que va engegar aquest projecte", manifesten. 

L'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà treballa per disposar d'una anàlisi concreta de la situació econòmica de l'entitat amb l'assessorament de tècnics externs i així poder assegurar les nòmines dels seus treballadors.  "La nostra voluntat és trobar quin és el millor camí per l'entitat per afrontar aquest moment, l'objectiu és seguir endavant, i no podem prendre decisions sense conèixer amb detall quina és la situació real", ha explicat aquesta setmana la vicepresidenta de l'associació, Cecília Camprubí a NacióBerguedà

L'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà és una entitat jurídica sense ànim de lucre, que té com a serveis de l'Escola d'Educació Especial "Llar" Santa Maria de Queralt, del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) del Berguedà, el Taller Coloma, el servei llar-residència, un servei d'esplai i un de suport a casa de nois i noies que viuen amb independència de la seva família i que té com a finalitat donar-los suport. 

Els únics empleats de l'Associació Pro Disminuïts que haurien cobrat la paga pendent a dia d'avui són els de l'Escola d'Educació Especial "Llar" Santa Maria de Queralt, perquè aquest servei depèn del departament d'Educació de la Generalitat. 
Arxivat a