VÍDEOS i FOTOS Dos centenars de persones tallen la C-16 a Berga durant cinc hores

Un nombrós grup de manifestants ha impedit la circulació a la via fins a la una de la tarda | A mig matí s'han cremat pneumàtics en un segon punt de la carretera que també s'ha bloquejat

21 de febrer del 2019
Actualitzat a les 22:26h
Un grup de persones ha cremat pneumàtics a la C-16.
Un grup de persones ha cremat pneumàtics a la C-16. | Cedida

Un grup de persones ha cremat pneumàtics a la C-16. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Dos centenars de persones han tallat la C-16 a l'entrada sud de Berga per les mobilitzacions que hi ha al territori arran de la vaga del 21 de febrer convocada per l'Intersindical-CSC i l'USTEC. Arreu del país s'han bloquejat diverses carreteres i autopistes. Un nombrós grup de berguedans s'han concentrat en aquest punt de la C-16 poc després de les 8 del matí i han bloquejat també la carretera amb pneumàtics.
Els vehicles que circulen de Bagà cap a Berga s'han desviat durant tot el matí a l'interior del municipi pel cos de Mossos d'Esquadra. No obstant això, diversos camions i alguns vehicles han quedat atrapats més de quatre hores a la via per la mobilització. 
 

Els Mossos, d'esquena, mantenint una conversa amb els manifestants. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Agents de la policia catalana han acudit també al punt de la protesta on han demanat a alguns manifestats que s'identifiquessin. Diverses persones s'hi han negat.

Després de tot un matí, interlocutors de la protesta han comunicat finalment als Mossos d'Esquadra que la protesta es desconvocaria a la una de la tarda. La circulació s'ha reestablert completament a la via poca estona després d'aquesta hora. 
 

Tall de carretera a la C-16. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Així mateix, alguns camioners i conductors dels vehicles bloquejats a la C-16 han mostrat signes de cansament i, fins i tot, s'ha fet un sonar algun clàxon en l'última hora i mitja de tall a la carretera, si bé no hi ha hagut incidents entre afectats i manifestants. 
 

Els manifestants han votat a mà alçada a l'hora de decidir si desconvocaven el tall. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Al migdia, els manifestants han portat fruita i aigua als passatgers d'un autobús, un vehicle que fa habitualment el trajecte de Barcelona a Andorra la Vella, que es trobava bloquejat a la carretera. El conductor del vehicle ha explicat a aquest diari que portava a bord una vintena de persones amb destí a Andorra, algunes procedents de l'aeroport del Prat. 

Dos centenars de persones tallen la C-16 a Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Camions i vehicles atrapats a la via. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Crema de pneumàtics

A les 9 del matí, un segon grup de persones ha iniciat una marxa per la ciutat des de la plaça de Sant Joan, on el CDR Berga havia convocat una manifestació. Aquestes persones s'han dirigit a la C-16, tallant la via en un segon punt, prop del càmping.
 
A quarts d'11 del matí, els manifestats han cremat pneumàtics, un foc que els serveis d'emergència han hagut d'apagar. Els quatre carrils de l'autovia i els dos de l'antiga C-1411z s'han vist afectats per aquesta acció, encapçalada per membres del CDR. 
 
 

 



Arxivat a