L'Associació Pro Disminuïts confia en tècnics externs per analitzar la situació econòmica de l'entitat

Realitzar una radiografia de l'estat econòmic ha de permetre concretar un pla d'acció per continuar oferint els serveis actuals

20 de febrer del 2019
Actualitzat el 22 de febrer a les 11:25h
Llar Santa Maria de Queralt de Berga.
Llar Santa Maria de Queralt de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà (APDPB) treballa per disposar d'una anàlisi de la situació econòmica de l'entitat amb l'assessorament de tècnics externs. "Segons quina sigui aquesta situació, s'haurà de decidir cap a on es va, amb quin pla de viabilitat es tira endavant", ha explicat a NacióBerguedà la vicepresidenta de l'entitat, Cecília Camprubí, aquest dimarts. La crisi econòmica per la qual passa l'entitat va derivar en la dimissió de la gerent Fina Canal el passat 31 de gener.  La secció sindical de la CGT de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà va denunciar la setmana passada que "els treballadors de l'empresa no han cobrat la paga extra de Nadal que els tocava segons conveni". Les fonts sindicals van apuntar que els únics empleats que haurien cobrat aquesta paga a dia d'avui són els de l'Escola d'Educació Especial "Llar" Santa Maria de Queralt. 

Cecília Camprubí ha recordat que "ens estem assessorant amb tècnics en el tema econòmic perquè volem saber on estem realment, la gent que en formem part no som experts en aquest camp". L'auditoria seria un dels aspectes que podrien estudiar-se realitzar al respecte, si bé Camprubí no ha confirmat aquest punt. "Hi ha tècnics que ens assessoren, no puc dir res més", ha explicat. "La nostra voluntat és trobar quin és el millor camí per l'entitat per afrontar aquest moment, l'objectiu és seguir endavant, i no podem prendre decisions sense conèixer amb detall quina és la situació real", ha afegit Camprubí.

Per altra banda, Cecília Camprubí també ha volgut deixar clar que "no es prendrà mai cap decisió que no passi abans per assemblea". De moment, no hi ha una data per convocar l'assemblea general, però la intenció és que aquesta es reuneixi quan s'hagi fet una radiografia de la situació econòmica per tal de poder adoptar un pla d'acció. 

"Quan tinguem les coses clares, s'informarà als usuaris, l'entitat fa un gran servei i és molt estimada, estem passant un moment delicat, però treballem per continuar aquests serveis com fins ara", ha assegurat Camprubí. 

​L'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà és una entitat jurídica sense ànim de lucre, que té com a serveis de l'Escola d'Educació Especial "Llar" Santa Maria de Queralt, del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) del Berguedà, el Taller Coloma, el servei llar-residència, un servei d'esplai i un de suport a casa de nois i noies que viuen amb independència de la seva família i que té com a finalitat donar-los suport. 

Per motius diferents als de Canal, recentment també va dimitir Josep Novellas, que era president de l'entitat. Fins al moment Fina Canal ha refusat fer declaracions públiques sobre la seva marxa. 
Arxivat a