El Pedraforca, escenari de la tercera trobada Mad-Ice per a escaladors en gel

La cita ha esdevingut aquest cap de setmana punt de trobada de l'escalada en gel a Catalunya amb diversos tallers i una xerrada de Marc Toralles

Redacció
20 de febrer del 2019
Actualitzat a les 10:23h
Una de les activitats de la trobada d'escalada en gel al Pedraforca.
Una de les activitats de la trobada d'escalada en gel al Pedraforca. | Sílvia Martín
L'escalada en gel ha viscut un increïble creixement de popularitat al nostre país en els últims anys. Es tracta d'un esport dinàmic, que obliga a combinar determinació, tècnica, precisió i capacitat de gestionar les emocions. L'esport és cada vegada més atractiu, com ho demostra la gran quantitat d'escaladors que han participat aquest cap de setmana al festival de gel Mad-Ice al Pedraforca (Saldes). La muntanya berguedana ha estat l'escenari escollit per aquesta trobada organitzada per les seccions d'alpinisme i escalada del club excursionista Madteam. En total, un centenar de persones s'han aplegat durant el cap de setmana a la casa de colònies Pedraforca.

L'activitat, que va néixer el 2017 a la Vall de Boí, aspira a ser la trobada anual dels millors escaladors en gel de Catalunya.
El Mad-Ice és un punt de trobada de l'escalada en gel a Catalunya on no només hi tenen cabuda escaladors amb experiència, sinó que també s'ha fet arribar aquest esport a les persones que han volgut iniciar-se amb tallers diversos. L'objectiu, han defensat els organitzadors, és promoure el respecte al medi, el coneixement del territori i l'activitat de l'escalada en gel amb diverses propostes sobre aquest esport i sobre l'estada a la muntanya.
 
Aquesta tercera edició, al Berguedà, ha estat testimoni d'una conferència per part de l'alpinista Marc Toralles sobre l'expedició al Cerro Torre que es va realitzar el 2016; i d'un passi fotogràfic a càrrec del glacerista Josep Grau que ha repassat els saltants d'aigua imprescindibles pels amants de l'alta muntanya. Aquestes dues han estat aportacions de prestigi que han garantit una bona atmosfera, ha valorat l'organització.