El comitè de vaga del Berguedà crida a aturar la comarca aquest dijous

Es convoquen "dos esmorzars populars" a partir de les 6 del matí, així com una manifestació unitària a la tarda

Redacció
19 de febrer del 2019
Actualitzat el 21 de febrer a les 3:50h
Diverses persones preparant pancartes per al 21-F en una població catalana.
Diverses persones preparant pancartes per al 21-F en una població catalana. | Jonathan Oca
El comitè de vaga del Berguedà, que integren representants d'entitats, partits sobiranistes i sindicats, ha demanat aturar la comarca coincidint amb la vaga general convocada per dijous 21 de febrer. El comitè de vaga es proposa, segons ha fet públic en un comunicat, "mobilitzar la població per aturar el Berguedà a través d'actes reivindicatius i populars". D'aquesta manera, a partir de les 6 del matí s'ha convocat el que el comitè anomena "dos esmorzars populars". Els punts de trobada seran el pàrquing de l'antiga discoteca Menfis de Berga, a l'entrada sud de la capital de comarca, i el pàrquing de l'antiga fàbrica de Bagà, a l'accés sud a la vila.

"Animem a assistir durant tot el dia a les accions i manifestacions" per parar l'activitat a la comarca, "i de rebot aturar el país", assenyala el comitè. "Només amb la força del pobla podrem defensar les llibertats i els drets, perquè l'autodeterminació no és delicte", recorden. No avancen, en el text, quines accions reivindicatives es portaran a terme durant el matí. 

També s'ha convocat una manifestació unitària a partir de les 6 de la tarda, que començarà davant de l'edifici dels jutjats de Berga i que acabarà a la plaça de Sant Pere. "Demanem a la gent de la comarca que participi activament d'aquesta vaga i en faci còmplice als seus amics, familiars i coneguts. Que passi aquest dia al carrer i que no consumeixi durant tota la jornada, tot fent costat  al dret de vaga i llibertat, que faci extensiu i publiciti aquesta jornada de vaga en els comerços i bars pròxims perquè aquest dia no treballin, i que tingui memòria sobre els que no li donin suport", exposa el text.

El comitè ha donat a conèixer també un hashtag de Twitter on apareixeran novetats sobre les accions que es facin a la comarca dijous, #AturemelBerguedà21F. Entitats i partits han compartit el comunicat a xarxes aquesta tarda, amb altres missatges relatius també amb la vaga del 21-F.