L'ascensor d'accés al nucli vell de Gironella estarà llest a l'estiu

L'obra té un cost de 114.000 euros pagarà gairebé íntegrament la Diputació de Barcelona i la Generalitat

Redacció
10 de febrer del 2015
Actualitzat a les 22:09h
Projecte de l'ascensor de Gironella
Projecte de l'ascensor de Gironella | Ajuntament de Gironella

L'esperat ascensor hidràulic d'accés al centre històric de Gironella que servirà per revitalitzar-lo i millorar-ne l'accessibilitat serà una realitat abans de la Festa Major del municipi. Ho ha afirmat aquest dimarts l'alcalde de Gironella, David Font, en una roda de premsa on també ha aprofitat per presentar el projecte de vorera entre el barri de Cal Blau i el nucli urbà. 

Segons ha precisat, l'ascensor tindrà un cost total de 114.500 euros, dels quals un 90% estan finançats a través de la Diputació de Barcelona -49.000 eros-, el Departament d'Agricultura, que hi aportarà 56.000 euros a través del programa Leader, i 7.000 provindran del consistori. Aquesta infraestructura amb capacitat per a vuit persones, però, servirà per salvar 20 metres de desnivell entre la riba del Llobregat i la plaça de l'Ajuntament, i millorarà l'accés a una zona que ha anat perdent població i comerç en els darrers anys. 

D'altra banda, i segons ha volgut deixar molt clar Font, la construcció de l'ascensor no afectarà l'antiga muralla de Gironella, considerada Bé Cultural d'Interès Nacional, ni suposarà cap despesa econòmica suplementària pel consistori, ja que els terrenys privats on se situarà han estat cedits a l'Ajuntament a través d'un conveni. 

Vorera entre el barri de Cal Blau i el nucli urbà

El segon gran projecte que l'alcalde de Gironella ha presentat aquest dimarts, acompanyat pel diputat d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha estat la vorera entre el barri de Cal Blau i el nucli del municipi. Aquesta obra, que permet donar accessibilitat als més de 750 vehicles que circulen per la zona, té un cost final de 151.000 euros, que assumirà totalment l'ens supracomarcal. 

 
En aquests moments, 140 esgraons separen el barri de Cal Blau del centre urbà, una problemàtica de transport, accessibilitat i seguretat que Font ha assegurat que s'acabarà amb la nova vorera. Aquesta, ha precisat, comptarà amb totes les mesures necessàries per garantir la seguretat viària de tots els habitants que hi transitin. 

En la mateixa línia, l'Ajuntament també ha manifestat la seva voluntat d'urbanitzar i fer peatonal la zona de Cal Metre, una reforma, però, que serà “a llarg termini”.
Arxivat a