Berga Comercial s'adhereix a la vaga del 21-F

La UBIC se suma a la convocatòria del proper dijous, malgrat que recorda que "la determinació de tancar o no recau en cada establiment"

19 de febrer del 2019
Actualitzat a les 12:43h
El carrer Major de Berga (arxiu).
El carrer Major de Berga (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Berga Comercial s'adhereix a la vaga general del 21-F, si bé deixa la decisió de tancar o no en mans de cada botiguer. La Unió de Botiguers i Comerciants de Berga (UBIC) ha informat aquest dimarts, en una nota enviada als comerços adherits a l'entitat, que se suma a la convocatòria de vaga del proper dijous, malgrat que recorda que "la determinació de tancar o no recau en cada establiment". 

"Com a autònoms i petits empresaris demanem la derogació de la reforma laboral aprovada pel govern espanyol del Partit Popular el 2015 i no derogada pel govern socialista en els darrers mesos", "apostem per la implementació completa de les lleis socials vetades pel Tribunal Constitucional, com la Llei d'Igualtat home/dona o la Llei Catalana de Comerç", "recordem que el projecte de pressupostos generals de l'Estat 2019, finalment no aprovat al Congrés dels Diputats, no preveia cap inversió al Berguedà" i, per últim, "protestem contra la situació de judici, presó i exili a membres del govern, parlamentaris electes i líders socials" perquè es tracta de "persones escollides democràticament per aplicar solucions a moltes demandes socials i econòmiques es reivindiquen en aquesta protesta i que es troben en aquesta situació tan injusta", segons emfatitzen en el text. 

Els comerciants de Berga també destaquen que calen lleis "que protegeixin els treballadors, autònoms i petites empreses, veritable motor del nostre país, envers a grans corporacions i empreses" i "lleis que cuidin el petit comerç i el comerç de proximitat; equiparant impostos als beneficis, baixant el cost de contractació i augmentant cobertures laborals dels treballadors autònoms, entre altres". 

No obstant això, l'entitat subratlla en la nota que fer vaga "és una decisió personal" i que de cap manera es vol incidir "en la decisió de cada soci". "Tampoc acceptarem cap mena de coacció cap a qui obrirà o cap a qui voldrà secundar la vaga i tancar el dia 21", avisen. En aquest sentit, demanen a tothom "responsabilitat d'actuar d'una manera cívica, pacífica i ponderada per tal de permetre la llibertat d'expressió tant en un sentit com en l'altre". 
Arxivat a