La baganesa Clàudia Pons guanya l'Eurocopa femenina de futbol sala com a entrenadora estatal

Les espanyoles s'han proclamat campiones absolutes d'Europa amb una victòria contundent davant de l'amfitriona del torneig, Portugal (0 a 4)

Redacció
18 de febrer del 2019
Actualitzat a les 20:35h
L'entrenadora Clàudia Pons amb la jugadora catalana Berta Velasco.
L'entrenadora Clàudia Pons amb la jugadora catalana Berta Velasco. | Federació Catalana de Futbol
La baganesa Clàudia Pons ha fet història aquest diumenge quan la selecció espanyola femenina de futbol sala, conjunt que entrena, s'ha proclamat campiona d'Europa amb una victòria contundent davant de l'amfitriona del torneig, Portugal (0 a 4). D'inici, Portugal va tenir clar que, si volia guanyar l'equip estatal, havia de pressionar i impedir que les espanyoles sortissin amb la pilota jugada. Però la seva disposició tàctica va desmuntar-se tres minuts després, quan la jugadora Mayte va anotar el primer gol.

Va ser a partir d'aquest moment que es va desfermar la bogeria a la banqueta que lidera Clàudia Pons. Un segon gol matiner d'Ana Luján va encaminar el partit. Al minut 10, una falta perillosa a favor de les espanyoles també va ser transformada al fons de la xarxa per la gaditana Amelia Romero. La tasca defensiva del conjunt que entrena Pons, amb l'ajuda visible d'Isa Garcia i d'Ampi Jiménez, va desesperar les lusitanes. El partit va sentenciar-lo Vanesa Sotelo en els compassos finals. 

"Tant de bo aquest sigui el primer de molts títols", va comentar al micròfon de la UEFA Clàudia Pons després del partit. Es tracta de primera Eurocopa femenina de futbol sala que es disputava en la història del continent. "Les noies han fet un partit perfecte, han sabut patir i gaudir", ha afegit Pons després de la victòria al pavelló de Gondomar (Portugal). 

La berguedana és seleccionadora estatal des del passat mes de juliol. Internacional absoluta com a jugadora, la berguedana va capitanejar el Futbol Sala Gironella diverses temporades i també va jugar amb el Cajasur Còrdova els anys 2008 – 2009 i 2009 – 2010, en un viatge d'anada i tornada a Gironella. Posteriorment, va dirigir categories inferiors estatals fins que va ser el relleu de l'exentrenedora Alicia Morell, de qui havia estat mà dreta, fa set mesos.