Esther Noguera guia Anna Selvi al liderat de la Copa del Món d'Esquí

La berguedana complementa l'esquiadora barcelonina, que competeix amb una discapacitat visual

Redacció
11 de febrer del 2015
Actualitzat a les 12:43h
Anna Selvi i Esther Noguera
Anna Selvi i Esther Noguera | Oriol Molas /Federació Catalana d'Esports d'Hivern

Anna Selvi i Esther Noguera Foto: Oriol Molas /Federació Catalana d'Esports d'Hivern


L'esquiadora berguedana Esther Noguera i la barcelonina Anna Selvi han assolit el liderat de la Copa del Món d'Esquí Alpí que va organitzar l'International Paralympic Commite (IPC) a la Molina aquest passat gener. En aquest cas, les dues esquiadores, actuals campiones d'Espanya d'Eslàlom IPC, han rebut per primer cop el globo de la Copa del Món en la seva modalitat.

Tot això, segons han explicat a NacióBerguedà, competint només a la Molina, on van guanyar tres dels quatre eslàloms que les van convertir en campiones del món. “Hem fet una valoració molt positiva”, ha explicat Selvi, que competeix amb una discapacitat visual guiada per Noguera. Per a ella, que esquia des dels tres anys i que en fa 12 que competeix a nivell espanyol, guanyar aquest guardó ha estat tota una prova de superació, bàsicament, perquè era la primera vegada que corria a nivell internacional.

Un repte que també ha valorat molt positivament la berguedana Esther Noguera, que ha remarcat que, als seus 22 anys, en fa només tres que fa de guia. Segons ha detallat, va començar a realitzar aquesta tasca després d'anar a veure una Copa del Món de Paralímpics: “Vaig pensar que provar-ho estaria bé, i llavors em va trucar un seleccionador espanyol preguntant-me si ho volia provar i li vaig dir que sí; ens van portar a Holanda a una primera carrera sense haver guiat mai, i aquí vaig començar”. 

Actualment, Selvi i Noguera es compenetren a la perfecció, en una tasca gens fàcil de control, confiança i comunicació. En cada cursa, la berguedana es posa al capavant i, a un o dos metres d'ella, la barcelonina va seguint les indicacions de la guia a través del casc. En aquest punt, Noguera va marcant la pista, tot i que es va adaptant al ritme que vagi bé a Selvi.

Després d'aquest triomf, el futur de les dues esquiadores és esperançador i la seva ambició per guanyar no s'aturarà aquí. En aquest sentit, ja han afirmat que continuaran entrenant per poder optar a guanyar els mundials i, de cara al 2018, els propers Jocs Paralímpics d'Hivern que se celebraran a Corea.