Castellar de n'Hug rep la distinció de «Poble amb Encant»

L'alcalde Salvador Juncà ha estat l'encarregat de recollir el diploma que permetrà que el poble prengui part d'un pla de promoció específic de l'Agència Catalana de Turisme

Redacció
18 de febrer del 2019
Actualitzat el 20 de febrer a les 21:30h

La consellera Àngels Chacón, l'alcalde de Castellar de n'Hug, Salvador Juncà, i el director de l'Agència Catalana de Turisme, David Font. Foto: Cedida


Castellar de n'Hug va rebre divendres la distinció com a 'Poble amb Encant' que va anunciar-se l'estiu passat. La ciutat de Manresa va ser l'encarregada d'acollir l'acte de lliurament dels diplomes que reconeixien a quinze municipis com a 'Ciutats i Viles amb Caràcter' o 'Pobles amb Encant', marques turístiques especialitzades en turisme cultural que es promouen des de l'Agència Catalana de Turisme (ACT).

La distinció de "Ciutats i Viles amb Caràcter" es va entregar als municipis de Manresa, Montblanc i Solsona; i els dotze distintius de 'Pobles amb Encant' van ser per a Beget, Calella de Palafrugell, Castellar de n’Hug, Montsonís, Mura, Pals, Peratallada, Prades, Rupit, Santa Pau, Siurana i Taüll.
 
L'entrega d'aquests distintius va estar presidida per la Consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, acompanyada del director de l’Agència Catalana de Turisme, el berguedà David Font. L'acte, que es va dur a terme a la Sala Gòtica de la Col·legiata Basílica de Santa Maria de Manresa, va comptar amb la presència d’una seixantena de persones entre alcaldes, regidors i tècnics dels municipis que s’hi han distingit. En aquest sentit, l'alcalde de Castellar de n'Hug, Salvador Juncà, que va mostrar-se molt satisfet pel reconeixement, va ser l'encarregat de recollir el diploma amb el qual s'ha distingit el poble. 
 
Segell 'Pobles amb Encant'
 
La distinció 'Pobles amb Encant' està adreçada a pobles de menys de 2.500 habitants amb una conjunció d'aspectes i elements arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals i turístics que contribueixen a aquesta bellesa.
 
Les ciutats, viles i pobles que aconsegueixen aquesta distinció entren a formar part d'un pla de promoció específic de l'Agència Catalana de Turisme i adquireixen una sèrie d'avantatges com són: visibilitat en els canals en línia de l'agència, permís per utilitzar el distintiu exclusiu de 'Ciutats i Viles amb Caràcter' o 'Pobles amb Encant', participació en accions promocionals de l'agència, com fires, workshops, presentacions, viatges de familiarització, entre altres; accés al pla de formació de l'Agència Catalana de Turisme o accés a informes d'intel·ligència de mercat. 
 
Castellar de n'Hug, un entorn natural únic
 
Encimbellat a 1.450 metres d’altitud, el laberint de carrerons costeruts de pedra de Castellar de n'Hug presideix un mosaic de paisatges típics de l'alta muntanya. Ubicat dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró, Castellar de n’Hug gaudeix d'un estat de conservació i un entorn natural que convida a descobrir-lo en qualsevol època de l'any, característiques que l'Agència Catalana de Turisme ha tingut en compte a l'hora d'atorgar-li la distinció. 

Castellar de n'Hug é un dels pobles habitats de més altitud de Catalunya, amb una gran oferta d'oci actiu, turisme cultural, històric i industrial i gastronomia d'alta muntanya. Rodejat d'espais naturals de gran bellesa, com les fonts del Llobregat, també és seu d'espectacles únics d'oficis ancestrals, com el Concurs de Gossos d'Atura. I un patrimoni industrial únic, que s'exemplifica en el Museu del Ciment Asland ubicat a l'antiga Fàbrica de Ciment, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de monument històric.