Professors de l'escola de música afirmen que l'equip de govern coneixia el seu malestar des de 2017

Expressen "profund desacord" i "malestar" amb les declaracions del regidor d'Educació, Eloi Escútia, després que sortís a la llum que 28 dels 29 professors del centre demanen un canvi en l'equip directiu

18 de febrer del 2019
Actualitzat a la 13:07h
Escola Municipal de Música de Berga (arxiu).
Escola Municipal de Música de Berga (arxiu). | Aida Morales
Professors de l'Escola Municipal de Música de Berga (EMMB) han expressat, en un comunicat, "profund desacord" i "malestar" amb les declaracions fetes pel regidor d'Educació, Eloi Escútia, després que sortís a la llum que 28 dels 29 professors del centre demanen un canvi en l'equip directiu. Els docents expliquen que ja havien expressat la petició de relleu a la direcció l'any 2017 i que des de llavors s'han mantingut diverses reunions entre professors, escola i consistori.

"El nostre compromís amb el bon funcionament del centre fa temps que va quedar palès; des de mitjan 2017 hem anat celebrant diverses reunions a l'ajuntament i a l'escola, en presència de l'alcaldessa, per tractar aquest i altres temes relacionats amb la falta de confiança en l'actual equip directiu, i amb la necessitat de convocar eleccions", exposen. 

El professorat diu que "fins i tot, es va presentar una proposta ferma de canvi de model de gestió i direcció de l'escola per part d'alguns membres del claustre". Eloi Escútia va expressar divendres a la tarda certa "sorpresa" pel fet que la problemàtica no s'hagués resolt "pels mecanismes del centre" i va lamentar que al claustre no estiguessin "sent utilitzats els espais de discussió que estan pensats per debatre o llimar aquestes diferències". 

Els professors de l'escola de música recorden en el comunicat que el seu únic propòsit és "ensenyar amb la màxima tranquil·litat en benefici dels alumnes i les seves famílies" i que, en cap moment, "el nostre interès no és fer política" ja que "tot el que hem demanat de manera reiterada és poder fer eleccions per tal d'adaptar el projecte pedagògic que el claustre consideri més adequat".

El professorat fa referència, entre altres, a la creació del Conservatori de Música dels Pirineus. L'ambient al centre s'havia enrarit els darrers temps. La polèmica arriba, però, poc més d'un mes després que es fes pública la denúncia d'un presumpte cas de violència sexual a una menor de 16 anys a l'Escola Municipal de Música. El cas ja va provocar que els professors enviessin un comunicat als mitjans el passat 22 de gener on prenien distància del relat de la direcció i l'equip de govern i asseguraven que no havien estat informats del cas fins tot just set dies enrere. 

"Demanem que l'EMMB no s'utilitzi com una plataforma política i que recuperi el model democràtic de funcionament que mai hauria d'haver perdut; això passa perquè sigui el claustre qui pugui escollir l'equip directiu democràticament com s'havia fet fins ara", apunten. En un escrit que els docents van fer arribar a l'àrea de Recursos Humans de l'Ajuntament de Berga, els professors haurien expressat malestar per "decisions arbitràries sobre quines assignatures hauria d'impartir el professorat" i "falta de coherència en el criteri de la ràtio de classe d’instrument en un mateix nivell". També haurien denunciat "ambient crispat a les reunions i claustres on no es pot objectar res". 

Un reglament propi

Una de les peticions del professorat és un reglament propi per a l'escola. En l'escrit, exposen que l'Ajuntament de Berga s'hauria compromès a crear una comissió de treball per redactar les normes d'organització i funcionament del centre, però afirmen que fins ara el calendari estipulat, que situava la redacció del document a la tardor i l'aprovació del text al desembre, no s'ha complert. El calendari també preveia les eleccions per un canvi a l'equip director entre els mesos de febrer i març, si bé de moment no s'ha posat en marxa el procés per fer-les possible. 

El regidor d'Educació, Eloi Escútia, va assegurar, no obstant això, divendres a NacióBerguedà que  es convocarà un claustre extraordinari per debatre la problemàtica tal i com demana el professorat. 
Arxivat a