ERC demana «urgència» en el relleu de la direcció de l'escola de música

El grup municipal d'ERC proposa plantejar "un mecanisme que permeti a l'ajuntament participar més activament" al centre

Redacció
15 de febrer del 2019
Actualitzat a les 18:49h
Escola Municipal de Música de Berga (arxiu).
Escola Municipal de Música de Berga (arxiu). | Aida Morales
El grup municipal d'Esquerra Berga ha demanat aquest divendres "urgència" en la creació "del reglament de l'Escola Municipal de Música de Berga" i "en el relleu en la direcció" arran de la instància que va presentar dimecres un grup de professors a l'ajuntament.

Segons han expressat fonts del partit republicà, "la situació generada a l'Escola Municipal de Música de Berga (EMMB) era evitable". Actualment no existeix un reglament de funcionament propi, "i això s'hauria d'haver solucionat fa temps, el moment que es va convertir en conservatori hauria estat el propici. Entenem que des del curs 2015-2016, hi ha hagut molt temps per aconseguir redactar aquest reglament", han exposat en un comunicat. 

Esquerra Berga considera que "en acabar el curs passat" calia renovar la direcció del centre. "Aquest procés no es va iniciar, generant un malestar innecessari en els professors que ha cristal·litzat de forma que esperem no sigui traumàtica", manifesten fonts del partit.

Els republicans han demanat a l'equip de govern que "porti una proposta de reglament propi per a l'escola de música al proper ple, per ser debatuda i aprovada". En aquest sentit, el regidor d'Educació, Eloi Escútia, ha assenyalat en declaracions a NacióBerguedà que "per elaborar un reglament cal crear una comissió redactora i en aquesta comissió hi han de participar els membres del professorat". Escútia ha dit que la voluntat del consistori és que aquest reglament "que sigui discutit i que passi per un procés de participació abans de ser aprovat pel ple". En referència a la petició d'Esquerra, el regidor cupaire ha fet incís en què "el reglament el podríem elaborar els polítics, però no és el que volem, i més quan Berga ha posat en marxa recentment una nova normativa per a la participació ciutadana". 

El grup municipal d'ERC demana també "un mecanisme que permeti a l'ajuntament participar més activament a l'EMMB", per evitar que una situació d'aquest tipus "agafi per sorpresa" al consistori. 

Els republicans exigeixen transparència

"No entenem com una situació tan greu, on la majoria de professorat demana un canvi de direcció, hagi passat inadvertida a l'equip de govern", afirmen. Així mateix, també mostren preocupació "per la manca de transparència i d'informació" de la CUP.

"A la instància presentada per part dels professors es demana que es faci arribar la mateixa a tots els grups polítics, i això no s'ha fet", diuen. El regidor de govern, Eloi Escútia, qüestionat per aquest mitjà, ha argumentat en aquest punt que va ser tot just aquest dijous a la tarda quan l'executiu va tenir coneixement oficial de la instància, que va entrar-se a registre del consistori dimecres a dos quarts de 8 del vespre. "A nosaltres no ens arriba aquesta instància fins que l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) no envia tot el recull d'instàncies de dijous", ha recordat. 

Escútia ha lamentat així que es digui que "nosaltres no hem tingut voluntat d'assabentar els grups, d'una instància de la que nosaltres no vam tenir coneixement fins dijous a la tarda". 
Arxivat a