L'ACA finalitza 50 actuacions a la conca del Llobregat per restaurar les lleres afectades per les pluges

El treballs, als quals s'hi han destinat 362.000 euros, s'han desenvolupat en cinc comarques: el Berguedà, el Bages, el Vallès Occidental, el Solsonès i el Baix Llobregat

Redacció
15 de febrer del 2019
Actualitzat a les 10:43h
Torrent Aiguadora de Cardona, després de les actuacions.
Torrent Aiguadora de Cardona, després de les actuacions. | ACA
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha dut a terme 48 actuacions en diversos trams fluvials de la conca del riu Llobregat afectats per les llevantades registrades en els mesos d'octubre i novembre de l'any passat. El treballs s'han desenvolupat en cinc comarques: el Berguedà, el Bages, el Vallès Occidental, el Solsonès i el Baix Llobregat.
 
Inicialment, s'hi han destinat més de 362.000 euros, tot i que la xifra es podria incrementar a mesura que es realitzin més treballs i es puguin detectar noves necessitats. A la comarca del Berguedà, quatre de les actuacions s'han dut a terme a Montmajor. 
 
A la comarca del Bages s'han realitzat sis actuacions a Monistrol de Montserrat; dues, a Manresa; tres, a Sant Joan de Vilatorrada; una, a Callús; una, a Navàs; tres, al Pont de Vilomara; dues, a Sallent; dues, a Balsareny; i una a Cardona; totes elles relatives als aiguats del mes d'octubre.  
 
Al Vallès Occidental s'han fet dues actuacions a Terrassa relacionades amb la llevantada del mes d'octubre, mentre que se n'han executat vuit a la mateixa comarca (quatre a Rubí, dues a Terrassa, una a Sant Cugat del Vallès i una a Matadepera) arran de les intenses pluges de principis del mes de novembre. 
 
Al Solsonès hi ha hagut quatre actuacions (dues a Navès, una a Olius, i una altra a la Coma i la Pedra) i al Baix Llobregat dues a Sant Andreu de la Barca. Les actuacions pendents, acabades a la primavera
 
Actualment queden una quarantena d'actuacions, prop del 50% del total de treballs previstos, pendents dels dos episodis de llevantada, que es preveu que estiguin enllestides durant la primavera d'enguany. D'aquesta manera es podrà garantir que en l'estació amb una major previsió de pluges els cursos fluvials permetin la lliure circulació de l'aigua i es minimitzi així el risc de desbordaments.