Berga penalitzarà l'ostentació d'alcohol a la rua de Carnaval

La regidora Garcia ha avançat al plenari que a la comparsa que faci exhibició del consum d'alcohol "se li restaran un 10% dels punts" del concurs de Carnestoltes

14 de febrer del 2019
Actualitzat el 18 de febrer a les 12:24h
Rua del Carnaval de Berga (arxiu).
Rua del Carnaval de Berga (arxiu). | Aida Morales
Berga penalitzarà l'ostentació d'alcohol durant la rua de Carnaval. Així ho ha explicat la regidora de Festes, Mònica Garcia, en el ple ordinari d'aquest dijous al vespre. La regidora ha avançat que "a la comparsa [que ho faci] se li restaran un 10% dels punts" del concurs de Carnestoltes. La qüestió ha sorgit arran d'una pregunta de la regidora del PDECat, Maria Antònia Ortega, a l'oposició. 

Garcia ha destacat que fa quinze dies que va reunir-se amb les colles de Carnaval per tractar la qüestió amb la voluntat de combatre "l'ús abusiu d'alcohol i altres substàncies" que s'havia detectat en edicions anteriors. El Carnaval d'aquest 2019 se celebrarà del 28 de febrer (dijous llarder) al 6 de març (dimecres de cendra). 

Mònica Garcia ha reflexionat sobre la dificultat d'introduir una normativa que prohibeixi l'alcohol a la rua, malgrat que ha dit que, d'acord amb les comparses, es va plantejar la possibilitat de prohibir el consum de begudes alcohòliques als participants de la mateixa. La conclusió va ser que la prohibició de l'alcohol seria poc efectiva perquè l'Ajuntament no podria controlar que es complís completament.

"De manera que hem establert una normativa en les bases del concurs pel qual es restaran un 10% dels punts a les colles que exhibeixin begudes alcohòliques", ha conclòs Garcia. "És una mesura de mediació" per sensibilitzar sobre aquesta problemàtica. "És un primer pas", ha afirmat Garcia al ple. 

Punt Lila i carpa d'anàlisis de substàncies, al ball de nit

A més, l'Ajuntament de Berga repartirà aigua i fruita a les comparses. El ball de nit comptarà, així mateix, amb una barra sense alcohol, la instal·lació d'un Punt Lila per combatre agressions masclistes, i una carpa d'anàlisis de substàncies, com l'any passat. 
Arxivat a