L'ANC Berguedà i Òmnium organitzen autobusos per a la manifestació de dissabte a Barcelona

La mobilització unitària a la capital catalana es fa per protestar contra el judici als presos polítics i està convocada per partits i entitats sobiranistes

14 de febrer del 2019
Actualitzat a les 14:01h

Un autobús ple de berguedans de camí a la manifestació de l'11 de setembre. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


L'ANC Berguedà i Òmnium Cultural del Berguedà han organitzat autobusos per anar a la manifestació que tindrà lloc a Barcelona el proper dissabte 16 de febrer. A Berga, la sortida dels autocars serà a dos quarts de 2 del migdia al baixador del Passeig de la Pau. El preu dels tiquets és de 10 euros per persona, i es poden comprar a la Copisteria o a la plaça de Sant Pere després de la música per la llibertat, a les 7 de la tarda. També sortiran autobusos d'altres punts de la comarca com Bagà, Gironella o Puig-reig. 

A Berga, la sortida s'ha adaptat al final de la perfomance "Prou Amputacions!", que impulsa la plataforma de suport a Montse Venturós, per tal de facilitar que les persones que vulguin manifestar-se a Barcelona també en puguin prendre part.
 
La mobilització unitària es fa per protestar contra el judici als presos polítics i està convocada per partits i entitats sobiranistes. La manifestació començarà a les 5 de la tarda, i omplirà la Gran Via de Barcelona des de plaça Espanya fins a plaça Universitat.
 
Segons fonts de les entitats sobiranistes, es busca que la de dissabte sigui una "manifestació massiva", per a denunciar el judici contra el procés, "en defensa de la democràcia" i "contra la judicialització de l’exercici de drets fonamentals", quatre dies després del seu inici. L'objectiu és aconseguir "una manifestació tan multitudinària com les de les Diades", per això s'han preparat autocars.