Patrocini Canal repetirà al capdavant de la llista de Som Avià

Aspirarà a revalidar l'alcaldia amb la voluntat d'acabar projectes que han quedat pendents i afirma que el seu primer objectiu serà urbanitzar la plaça de l'Església

14 de febrer del 2019
Actualitzat el 19 de març a les 12:25h
L'alcaldessa d'Avià, Patrocini Canal, en una roda de premsa (arxiu).
L'alcaldessa d'Avià, Patrocini Canal, en una roda de premsa (arxiu). | Aida Morales
L'alcaldessa d'Avià, Patrocini Canal, es presentarà a la reelecció. Canal repetirà com a cap de llista de Som Avià a les pròximes eleccions municipals. L'actual batllessa ha explicat a NacióBerguedà que aspirarà a revalidar l'alcaldia amb la voluntat d'acabar projectes que han quedat pendents aquest mandat. "Ha quedat feina per fer, ens queda prou il·lusió i tenim ganes de continuar. Ens agradaria molt poder urbanitzar la plaça de l'Església, de la qual ja parlàvem a la primera legislatura", ha afirmat Canal. 

Patrocini Canal creu que Avià ha viscut "una molt bona" legislatura. "El poble està ben arreglat, però hi ha tot aquest entorn que convindria acabar de millorar", ha assegurat. L'alcaldessa ha assenyalat que fins ara la plaça de l'Església no s'ha pogut urbanitzar per l'elevat cost, d'uns 400.000 euros. "El projecte seria el nostre primer objectiu. Disposem d'una subvenció de la Diputació de 120.000 euros", ha manifestat Canal.

Patrocini Canal va entrar a Avià com a alcaldessa l'any 2011, encapçalant la candidatura independent de Som Avià. "Vam guanyar en vots i vam quedar empatats en regidors amb CiU, traient-ne quatre cadascun", ha rememorat. El 2015 van aconseguir 5 regidors i van alçar-se com a guanyadors de les eleccions, malgrat que ERC i CiU en van assolir 3 cadascun. D'aquesta manera, Som Avià va acabar pactant amb ERC amb qui ha governat els darrers anys. 
 
Patrocini Canal ha assegurat que la llista de Som Avià per a les eleccions del 26-M encara no està tancada. Canal confia que l'acompanyin una majoria dels companys que van formar part de la candidatura en les eleccions de 2015. "No n'hem parlat gens, però no serà un inconvenient, ha estat un molt bon mandat", ha valorat.