El Torneig Casteller de Futbol aplegarà més de 1.500 persones a Berga

La cita esportiva, coorganitzada pels Castellers de Berga i l'Ajuntament de Berga, tindrà lloc el cap de setmana del 23 i 24 de febrer

13 de febrer del 2019
Actualitzat el 22 de febrer a les 16:12h
Presentació del Torneig Casteller de Berga.
Presentació del Torneig Casteller de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
48 equips i més de 1.200 inscrits en representació de diverses colles castelleres d'arreu del país, l'illa de Mallorca i Andorra es concentraran a Berga el cap de setmana del 23 i 24 de febrer per disputar la divuitena edició del Torneig Casteller de Futbol, una cita anual del món casteller que té per objectiu estrènyer vincles entre colles. Els Castellers de Berga coorganitzen aquesta cita amb l'Ajuntament de Berga, i amb el suport del Consell Comarcal del Berguedà, així com de diverses entitats i empreses. Es disputaran partits de futbol en vuit pistes diferents de la ciutat repartides en quatre zones esportives. L'organització espera reunir més de 1.500 persones a la capital de comarca entre participants i aficionats. 

El president dels Castellers de Berga, Ignasi Ballús, ha posat en valor la complexitat de l'organització. "Quan vam rebre l'encàrrec d'organitzar el torneig, el primer que vam plantejar és que som una colla més petita que d'altres que l'han acollit abans com els Saballuts de Sabadell o la Colla Jove Xiquets de Tarragona", ha dit Ballús. "És per aquest motiu que vam demanar a l'Ajuntament de Berga que ens hi ajudés", ha afegit. El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, ha afirmat que "el consistori ha apostat per aquesta activitat perquè es tracta del segon esdeveniment esportiu més important que es farà a la comarca aquest any, pel que fa al nombre de persones que hi participen, però també pel volum de públic de totes les edats que s'hi concentrarà durant el cap de setmana i la diversitat del món casteller". 
 
El vicepresident del Consell Comarcal del Berguedà i president del Consell Esportiu del Berguedà, Abel Garcia, ha destacat que "la feina conjunta realitzada per les entitats, els ajuntaments i l'ens comarcal dona bons fruits". Garcia ha afegit que "aquest tipus d'esdeveniments no només ajuden a promocionar l'esport d’una forma lúdica sinó que també permeten posicionar Berga i el Berguedà al territori", que és "un dels objectius en què actualment treballa el Consell". 
 
El torneig en xifres 
 
La competició comptarà amb la participació de 48 equips mixtes dividits. Durant tot el cap de setmana es disputaran 160 partits de futbol sala d'entre 30 i 40 minuts en 8 pistes distribuïdes en 4 zones esportives de la ciutat: el Pavelló Municipal d'Esports (pavelló nou), el barri de Santa Eulàlia, l'Institut Guillem de Berguedà i l’Escola Xarxa. "Agraïm que l'institut i l'Escola Xarxa hagin cedit les seves pistes, tot i que Berga disposa de dos pavellons, no hauríem pogut acollir el torneig sense aquesta possibilitat", ha apuntat Sànchez. 
 
Els partits de futbol sala començaran a disputar-se el dissabte a les 10 del matí i la final es jugarà el diumenge, a dos quarts de 2 del migdia al Pavelló d'Esports.
 

Abel García, Ignasi Ballús i Ivan Sànchez. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 
Actes paral·lels
 
L'esdeveniment també contempla una sèrie d'esdeveniments lúdics complementaris pels participants del torneig. El dissabte hi haurà un sopar i un concert a la carpa del Passeig de la Indústria. El sopar començarà a les 9 del vespre, mentre que el concert protagonitzat pels grups Pascual i els Desnatats, Thug Life i Tres de Pego començarà a dos quarts d'11 de la nit. 
 
Premi a la millor afició
 
El Torneig Casteller de Futbol és un dels esdeveniments que es realitza habitualment abans de l'inici de la temporada castellera i és una cita esportiva de caràcter eminentment lúdic. Així, a banda de proclamar l'equip guanyador de l'edició, també es premia a la millor afició del torneig. "Un dels reconeixements més importants del cap de setmana", ha explicat Ballús. El president de la colla castellera també ha destacat que el divuitè Torneig Casteller de Futbol comptarà amb 150 voluntaris, i que actualment estan treballant per implicar-hi la major part de la colla.