El Govern treballa ara amb la previsió de construir l'estació d'autobusos de Gironella el 2020

El departament de Territori licitarà a l'estiu les obres per la nova terminal, just quan es preveu que finalitzi la reforma a la plaça de l'Estació

12 de febrer del 2019
Actualitzat el 14 de febrer a la 13:14h
L'ajuntament tirarà endavant la reforma de la plaça de l'Estació abans de la construcció de la terminal.
L'ajuntament tirarà endavant la reforma de la plaça de l'Estació abans de la construcció de la terminal. | Pilar Màrquez Ambròs
La Generalitat encetarà a l'estiu el procés per a la licitació d'obres per la nova estació d'autobusos de Gironella i ara mateix treballa amb la previsió que la construcció pugui començar el gener del 2020, segons han assegurat fonts del departament de Territori i Sostenibilitat a NacióBerguedà. L'estació gironellenca, situada on fa molts anys hi havia la del Carrilet, costarà uns 400.000 euros. 

El Govern havia anunciat que la nova terminal, que ha de substituir l'actual baixador, es construiria durant l'any 2018 i estaria enllestida el 2019. Finalment, els terminis han acabat endarrerint-se. L'alcalde David Font ha recordat que des de l'ajuntament "ens hem hagut d'ajustar i adaptar a les situacions exactes de termini del departament de Territori" perquè és la Generalitat qui assumeix el 100% del cost del projecte. 

Quant a la redacció del projecte per a la nova estació, el departament de Territori i Sostenibilitat ha assumit el document inicial que s'havia plantejat des de l'ajuntament, adaptant-ne alguns punts concrets. D'inici, el projecte global que va redactar l'ajuntament ja dividia l'actuació a la zona en dues parts: la reforma de la plaça de l'Estació, de la qual es fa càrrec actualment l'ajuntament i que ha de quedar enllestida al juliol, i la construcció de la terminal d'autobusos. 

L'acord per a l'estació va formalitzar-se el 22 de novembre de l'any 2017. A partir d'aquell moment, es va començar a treballar per tirar endavant el projecte de la que serà la primera terminal de busos de la comarca, abans i tot que Berga disposi d'unes instal·lacions d'aquestes característiques. 

La reforma de la plaça, enllestida al juliol
 
El cost d'obres de reforma de la plaça de l'Estació, incloent-hi l'expropiació que va fer-se dels terrenys i que s'enfilava a una xifra de prop de 200.000 euros, suposarà a l'Ajuntament de Gironella un cost d'uns 823.000 euros. Per fer l'actuació, es disposa de 350.000 euros finançats per la Diputació de Barcelona i de 216.000 que formen part d'un conveni urbanístic amb Bon Preu. El termini d'execució de l'obra és d'uns 5 mesos, de manera que la reforma de l'espai ha d'estar enllestida a finals del mes de juliol. 
 
L'actuació a la plaça inclou l'adequació de l'espai, l'ampliació de la vorera, així com la creació de més zona verda. També es faran nous accessos, perquè es pugui entrar a la plaça des de qualsevol dels costats, i es millorarà l'enllumenat. L'obra ha de suposar un canvi d'aspecte de l'espai, amb una major importància de l'espai verd. Segons ha explicat, l'alcalde de Gironella, no es preveuen incidències de trànsit a la zona mentre durin els treballs. Els 42 aparcaments que ara mateix hi ha a la zona, se situaran temporalment a la part nord d'aquesta plaça. L'àrea jocs infantils i el punt que es destina a jugar a petanca es mantindran oberts al públic fins a finals de març. 
Arxivat a