Els delegats sindicals d'Educació de CCOO s'adhereixen a les mobilitzacions contra el judici de l'1-O

Segons han expressat en un comunicat de l'àmbit de la Catalunya Central, consideren que "aquest és un judici contra la democràcia i contra la llibertat d'expressió"

Redacció
12 de febrer del 2019
Actualitzat a les 18:44h
Imatge d'una concentració per reclamar la Llibertat dels Presos Polítics
Imatge d'una concentració per reclamar la Llibertat dels Presos Polítics | Marta Casas
Els delegats sindicals d'Educació de Comissions Obreres (CCOO) de la Catalunya Central s'han adherit aquest dimarts a les mobilitzacions convocades des de la unitat de les forces polítiques i entitats socials amb motiu de l'inici del judici als presos polítics. Segons han explicat en comunicat, s'hi adhereixen perquè consideren que "aquest és un judici contra la democràcia i contra la llibertat d'expressió" i perquè creuen que "vulnera els drets civils i socials dels ciutadans". 

Aquests delegats sindicals es mostren "contraris i bel·ligerants contra qualsevol actitud d'intolerància que posi en risc la convivència" i recorden que "a part dels líders polítics que són a la presó i a l'exili, hi ha altres persones, com per exemple artistes i músics, encausats per haver fet ús de la llibertat d'expressió". D'aquesta manera, expliquen que se sumen a les concentracions del territori perquè "la presó preventiva contra els dirigents polítics i líders de les entitats no està justificada". A més, demanen que "les persones encausades puguin assistir en llibertat al judici i tenir la capacitat de defensar-se amb garanties".  Les acusacions que planteja la Fiscalia, afirmen, "s'associen a un ús de la violència que no hem vist ni s'ha pogut acreditar". "Reclamem imparcialitat, que exigeix que els magistrats actuïn com a tercers, aliens als interessos en joc" i "reclamem integritat, que exigeix coherència i respecte a la dignitat humana, diligència i transparència", exposen.

En el comunicat denuncien també "la promulgació de lleis, com ara la llei mordassa, que han atemptat contra els drets fonamentals de l’home, contra la llibertat d'expressió i el dret de manifestació".  Així mateix, creuen que cal tenir en compte "l'impacte que ha tingut per a nosaltres com a líders sindicals, l'aplicació del article 155 de la Constitució Espanyola, en la nostra capacitat de negociació i de recuperació de condicions i drets laborals perduts durant els anys de la mal anomenada crisi". En el text, que pot llegir-se íntegre en aquest enllaç, fan una crida "contra la judicialització de la política" i a favor "del diàleg per a negociar sobre un conflicte que s'ha de solucionar amb democràcia i llibertat; no pas a cop de decret o a través de l'empresonament de les idees".