El Pi amb les tres branques estarà complet pel proper Aplec

La branca mutilada de l'arbre centenari s'aguantarà amb una ànima de ferro i uns tirants

Redacció
10 de febrer del 2015
Actualitzat a la 13:31h
L'engranatge entre l'Ajuntament de Castellar del Riu, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya per recol·locar la branca amputada al Pi de les Tres Branques ja ha començat a funcionar. D'aquesta manera ho ha explicat a NacióBerguedà l'alcalde del municipi, Adrià Soler, que s'ha mostrat convençut que per, l'Aplec del 2015, l'arbre emblema dels Països Catalans estarà reconstruït. 

“El que és important pel país, és que aquest any tornem a fer l'Aplec amb les tres branques”, ha declarat Soler. D'aquesta manera, el que es farà serà col·locar la branca original que pesa unes dues tones amb una ànima de ferro, i amb uns tirants per acabar-la d'aguantar i assegurar-ne l'estabilitat que, “dissimuladament”, uniran tot el conjunt. 

Pel que fa al cost de la reparació, ha indicat que estarà sufragat totalment per la Diputació i la Generalitat a parts iguals, però que es tracta d'una quantia que encara s'ha d'acabar d'acordar. Això és així, ha explicat, perquè la necessitat urgent és recol·locar la branca, però també es té en ment poder dedicar una part de l'import a arreglar la zona, crear alguna plaça més d'aparcament i posar cartells informatius, “tot, respectant l'entorn”.

De fet, segons ha precisat el batlle convergent, la proposta de tornar a posar la branca és la que sempre ha defensat l'Ajuntament, ja que és la més fidel a l'estat del Pi, lluny d'altres propostes molt més artístiques com, per exemple, pintar una ombra de l'arbre amb les tres branques: “Nosaltres necessitem tornar a veure el símbol; a partir d'aquí, sí que podem fer altres coses, però amb més calma i a poc a poc”.

El Pi de les Tres Branques, situat al Pla de Campllong i considerat arbre monumental de Catalunya, va aparèixer mutilat el 13 de maig del 2014 quan, uns desconeguts, van serrar una de les seves branques amb un xerrac.
 

La branca serrada del Pi de les Tres Branques. Foto: @aljaviere