Comença el rodatge de la pel·lícula «Terra de telers» a la colònia Vidal

El nou projecte cinematogràfic del director de Vallgorguina Joan Frank Charansonnet i la berguedana Alba López compta amb noms d'actors reconeguts com Miquel Sitjar, Joan Massotkleiner o Queralt Albinyana

11 de febrer del 2019
Actualitzat el 15 de febrer a les 14:58h

Una de les escenes que s'han gravat aquest cap de setmana. Foto: Elisa Altimiras/Twitter


El nou projecte cinematogràfic del director de Vallgorguina Joan Frank Charansonnet i la berguedana Alba López porta per nom de Terra de Telers i busca mostrar la vida a les antigues colònies industrials, tal com ja va recollir NacióBerguedà el mes de gener. La pel·lícula ha començat a rodar algunes de les seves escenes a la colònia Vidal el passat cap de setmana.

El film compta amb figures reconegudes del panoramà català com Miquel Sitjar, Joan Massotkleiner, Jaume Montané, Aleix Renguel o Queralt Albinyana, entre altres. També hi interpreta un paper el bagenc Jordi Pesarrodona. A més, també es rodarà en altres localitzacions de la comarca del Berguedà com la Torre de l'amo de Viladomiu Nou, la casa Teixidor-Bassacs de Gironella i el Konvent de Cal Rosal. La història es desenvoluparà entre 1922 i 1980, al llarg de diversos fets històrics que va viure Catalunya al segle XX. En total, hi participaran una quarantena d'actors i uns 150 figurants. 

Aquestes són algunes de les fotografies del rodatge compartides a les xarxes socials: 
 
El rodatge es portarà a terme en dos períodes, l'actual i a partir del mes de juny, per tal de reflectir millor el canvi de les estacions durant la història. La Fundació del Museu de la colònia Vidal dona suport al projecte, col·laborant en la localització d'espais. 
 
El film inclourà una part històrica però les històries de la majoria de personatges seran de ficció. Només s'ha fet una excepció per incloure-hi un personatge real molt estimat: Esteve Camprubí (1885 - 1969), professor de la colònia, que també hi va fer de bibliotecari, de director del cor, d'organista de l'església i que va conrear la música i la poesia. 
Arxivat a