L'Aplec del Formatge convenç el públic de Berga amb nou format i més activitats

La mostra ha comptat amb 120 varietats diferents de formatges i més de 20 propostes per a les famílies

11 de febrer del 2019
Actualitzat a les 20:30h
Aplec del Formatge de Berga.
Aplec del Formatge de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Aplec del Formatge ha estrenat format al passeig de la Indústria de Berga durant el passat cap de setmana. Ho ha fet repetint l'èxit de públic de passades edicions de la Fira Internacional del Formatge, amb 120 varietats diferents de formatges i més de 20 activitats per a les famílies. "Hem ofert una vintena de propostes familiars i lúdiques per a petits i grans", ha explicat Josep Grima, membre de l'organització i director artístic d'Esdeveniments 7 Vetes. En l'edició passada, l'organització va assegurar que unes 10.000 persones havien visitat la mostra. Una xifra que s'aproximaria a la que s'ha aconseguit enguany, segons estima Josep Grima.

"No hem tingut un punt d'informació que ens hagi permès fer un recompte, com l'any passat, però l'Aplec del Formatge ha rebut una afluència similar al que venia sent la fira", ha valorat Grima. Esdeveniments 7 Vetes organitza la trobada amb la col·laboració de l'Ajuntament de Berga.
 

Tast a cegues de formatges. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


L'activitat estrella de l'esdeveniment ha estat el tast a cegues de formatges. "Hem fet un recorregut per diferents formatges, de procedències diverses, ha estat una activitat que ha agradat molt i que ha tingut un punt molt íntim", ha explicat Josep Grima. També s'han realitzat altres activitats que han tingut molta requesta, com la cursa formatgera o el concurs de munyir la cabra.

Els formatgers consultats per NacióBerguedà han expressat satisfacció respecte a la fira, ja que han mantingut el nivell de vendes de l'edició anterior i també l'interès del públic.

A la parada de Formatges Montbrú, una de les responsables, la Maria Josep, va explicar a aquest mitjà, dissabte, que ja havia vingut a la fira berguedana l'any passat i que n'estava "molt contenta". A més, va destacar "la bona acollida" que aquesta mostra té entre els assistents. En el mateix sentit, va expressar-se Montserrat, de la Fundació Ampans, també amb parada a  l'Aplec del Formatge. "El nou format és més modern, atractiu i més visual, hem separat l'espai de fira, on es podia comprar el formatge, de l'espai per a les activitats, hi hem inclòs un circuit de vehicles elèctrics per a nens i nenes, i hem ofert més propostes gastronòmiques", ha assenyalat Josep Grima.
 

Formatges a l'Aplec del Formatge del passat cap de setmana. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


"La decoració era més vintage i ens ha permès incloure-hi una exposició d'eines de formatgeria: des de la cabreta que es muny per agafar la llet fins al moment on aquesta passa a les olles", ha apuntat Grima.

Segons l'organització, ambdós dies d'aplec formatger, dissabte i diumenge, han estat concorreguts, però han tingut un públic diferent. "Per exemple, dissabte al matí, hi havia molta gent que comprava producte, aprofitant que era dissabte de mercat i hi havia aquest ambient de compra. En canvi, dissabte a la tarda i diumenge, la predisposició era una altra: les persones que ens van visitar s'ho prenien d'una manera més relaxada, aprofitant la visita per fer tastos i participar de les activitats", ha dit Josep Grima.

"Després d'experimentar el canvi de format, ens ha quedat molt bon regust de boca. En un aplec com aquest, que va més enllà del que és una fira, pots comprar formatge, però també pots tastar, beure, i gaudir del passeig de la Indústria amb activitats", ha afegit Grima. 
 

Parada de formatges. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Entre les varietats de formatge, hi han destacat els de cabra, d'ovella, de vaca, de búfala, curats, semi curats, tous, de llet crua o cuita, entre d’altres. Pel que fa a les procedències, se n'han pogut trobar d'Holanda, de Suïsa, d'Itàlia, de bona part de l'estat espanyol i Catalunya. 
 

Jocs d'infants al passeig de la Indústria. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a