Fina Canal deixa la gerència de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà

La històrica responsable de l'entitat va presentar la renúncia el passat 31 de gener per causes relacionades amb la mala situació econòmica

11 de febrer del 2019
Actualitzat a les 19:14h
L'exgerent de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, Fina Canal.
L'exgerent de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, Fina Canal. | NacióBerguedà

L'exgerent de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, Fina Canal. Foto: NacióBerguedà


La fins fa poc gerent de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, Fina Canal, ha dimitit del seu càrrec. La junta va acceptar la seva dimissió el passat 31 de gener, moment en el qual Canal va presentar la renúncia, segons ha pogut confirmar NacióBerguedà.

L'entitat gestiona diversos serveis a la comarca com l'Escola d'Educació Especial "Llar" Santa Maria de Queralt, el Taller Coloma o el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP). Els motius de la marxa de Canal no s'han fet públics, però tindrien relació amb la difícil situació econòmica que pateix l'entitat. La secció sindical de la CGT de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà ha afirmat aquest dilluns, en un comunicat, que "els treballadors de l'empresa no han cobrat la paga extra de Nadal que els tocava segons conveni" i ha denunciat "mala gestió".

Fina Canal va assumir el càrrec com a gerent de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà fa 29 anys. Abans, també havia estat directora de l'Escola d'Educació Especial "Llar" Santa Maria de Queralt. L'escola va obrir portes l'any 1972 i és l'únic centre de les seves característiques a la comarca. Atén una trentena d'alumnes d'edats compreses entre 3 i 20 anys amb necessitats educatives especials. 

L'Associació Pro Disminuïts Psíquics també s'encarrega del Taller Coloma, que té com a finalitat atendre i donar feina a persones afectades de disminució psíquica, que estan en edat laboral i que resideixen a la comarca del Berguedà. El taller es va inaugurar el 9 de maig del 1984, i ofereix un Centre Especial de Treball (CET) i un Servei de Teràpia Ocupacional (STO). Entre els altres serveis de què disposa l'entitat hi ha el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) del Berguedà, el servei llar-residència, un servei d'esplai i un de suport a casa de nois i noies que viuen amb independència de la seva família i que té com a finalitat donar-los suport.

Recentment, per motius diferents, també va dimitir Josep Novellas, que era president de l'entitat. Aquest diari ha intentat contactar sense èxit amb responsables de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà. Fina Canal ha refusat també fer declaracions públiques sobre la seva marxa. 
Arxivat a