La CGT denuncia que els empleats de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics no han cobrat la paga de Nadal

La secció sindical assegura que hi ha hagut "mala gestió" de l'exgerent, Fina Canal | L'entitat que té com a serveis el Taller Coloma o la Llar Santa Maria de Queralt s'enfronta a importants problemes econòmics

11 de febrer del 2019
Actualitzat a les 21:53h
Taller Coloma (arxiu).
Taller Coloma (arxiu). | APDPB
La secció sindical de la CGT de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà denuncia, en un comunicat, que "els treballadors de l'empresa no han cobrat la paga extra de Nadal que els tocava segons conveni". Les fonts sindicals han apuntat que els únics empleats que haurien cobrat aquesta paga a dia d'avui són els de l'Escola d'Educació Especial "Llar" Santa Maria de Queralt. De la mateixa manera, el sindicat afirma, que des de Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà s'ha informat que "no hi ha diners per seguir pagant les nòmines". Segons expressa la CGT, l'empresa hauria intentat "entorpir" la seva "acció sindical". 

La secció sindical de la CGT assenyala que "les treballadores del Taller Coloma s'han vist afectades per aquesta situació i, a més, no han vist reflectit l'augment del salari mínim interprofessional (que ha passat a 900 euros a partir de l'1 de gener) en la nòmina, tal i com pertoca per llei".

En el comunicat, la CGT manifesta que "un cop amb representació a un dels serveis de l'entitat vam plantejar una bateria de reivindicacions i vam demanar tot el que tenim dret a demanar com a representants de les treballadores", per tal "de conèixer la situació econòmica real de l'entitat". Tanmateix, apunten que "la documentació que se'ns va facilitar al seu moment no respon en absolut a la situació econòmica en què es troba l'entitat a dia d'avui". De fet, "encara no tenim coneixement real de la situació econòmica malgrat tenir-ne dret com a representants de les treballadors", assenyalen.

L'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà és una entitat jurídica sense ànim de lucre, que té com a serveis de l'Escola d'Educació Especial "Llar" Santa Maria de Queralt, del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) del Berguedà, el Taller Coloma, el servei llar-residència, un servei d'esplai i un de suport a casa de nois i noies que viuen amb independència de la seva família i que té com a finalitat donar-los suport. 
 
Mala gestió de l'antiga gerent

La secció sindical de la CGT de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà considera que l'entitat passa per aquesta situació degut a "la mala gestió" de la persona que fins fa poc era gerent de l'entitat, Fina Canal. Canal ha dimitit recentment del seu càrrec. "Ens trobem que l'antiga gerent, ferma opositora a la nostra feina sindical, no ha fet traspàs a la nova junta gestora perquè pugui assumir la situació de caos que ha deixat com a herència", ha posat sobre la taula aquesta secció sindical. "Denunciem aquesta mala gestió i falta de transparència per part de la Fina Canal que ha portat l'entitat a la situació en la que es troba a l'actualitat", expliquen. 
 
"Com a professionals de l'àmbit social no només ens preocupa la nostra situació com a treballadores sinó com aquesta mala gestió està repercutint i repercutirà al col·lectiu a qui atenem, així com a les seves famílies", exposen. Aquest diari ha intentat contactar sense èxit amb responsables de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà. 
Arxivat a