Ginkgo organitza la tercera caminada solidària per a la investigació del càncer infantil

La presidenta de l'entitat ha destacat que enguany l'entitat celebra el desè aniversari, de manera que s'organitzaran un gran ventall d'activitats durant l'any

11 de febrer del 2019
Actualitzat el 12 de febrer a les 21:22h
La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, amb el regidor Ivan Sànchez.
La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, amb el regidor Ivan Sànchez. | Pilar Màrquez Ambròs
L'associació Ginkgo - APAC del Berguedà de persones afectades de càncer organitza una caminada solidària contra el càncer infantil. Es tracta de la tercera edició d'aquest esdeveniment anomenat "Pas a Pas", que té l’objectiu de conscienciar sobre les malalties oncològiques que pateixen els infants. La cita tindrà lloc el 10 de març a les 10 del matí. L'activitat consistirà en un recorregut de 6 quilòmetres per la Serra de Noet, des de la plaça de la Font del Ros. L'itinerari és breu i això fa que tothom pugui participar-hi de forma lúdica i no competitiva, segons ha explicat la presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández en roda de premsa.

El repte que es marca Ginkgo és aconseguir repetir l'èxit de les dues anteriors edicions, amb 600 participants en l'activitat. "Estem preparats per a més gent, tant de bo ens quedem curts", ha comentat Fernández. 

L'any passat van aconseguir-se recaptar 6.000 euros entre la caminada solidària i el concert benèfic que es va organitzar per la causa. En la suma d'activitats de l'any, Ginkgo va recaptar 14.000 euros per a la investigació contra el càncer. Els beneficis de la Cursa de la Dona van anar íntegrament dirigits a la Marató de TV3. En aquest sentit, Fernández ha posat en valor que enguany se celebra el desè aniversari de l'entitat i que, per aquest motiu, tenen planejades moltes més activitats durant l'any. "El resum d'aquests 10 anys és positiu perquè tenim el reconeixement de la societat, tal com es demostra en cada activitat que organitzem", ha indicat la presidenta de Ginkgo. 

Ginkgo - APAC del Berguedà és una associació de persones afectades de càncer que treballa per aconseguir la millora de l'atenció que reben els pacients i el seu entorn a l'hora d'afrontar les malalties oncològiques a través d'una actitud dinàmica i positiva. 
 

Presentació de la tercera edició de la caminada solidària 'Pas a pas'. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Aurora Fernández ha recordat que el càncer infantil és una malaltia considerada minoritària, "això fa que les empreses farmacèutiques i les institucions públiques destinin pocs recursos a la seva investigació, en considerar que no és rendible". Aurora Fernández ha subratllat, d'aquesta manera, que "la investigació acaba depenent dels diners recaptats en iniciatives solidàries com aquesta caminada" i que és necessari acabar "amb el tabú" que suposa la malaltia. Enguany, hi participaran també des de la iniciativa Bombers amb Causa, amb qui Ginkgo ha col·laborat durant l'any a través de la venda del seu calendari solidari. "Aquest any era una mica especial perquè en un dels mesos hi ha una pacient oncològica de Berga", ha comentat Fernández.

Els beneficis obtinguts de les inscripcions es destinaran a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona especialitzat en oncologia pediàtrica, cardiopaties congènites i malalties minoritàries en infants. Les inscripcions es poden fer a "Cal Fàbregas", local de Ginkgo situat al carrer Major. Aurora Fernàndez ha demanat a tothom que s'inscrigui amb antelació perquè això els permetrà agilitzar les previsions i adaptar-se millor a la nova llei de protecció de dades. 
 
La donació per col·laborar amb la causa de la caminada s'ha estipulat en 10 euros pels adults i infants majors de 14 anys i inclou un esmorzar calent que s'oferirà un cop hagi finalitzat el recorregut, a la plaça de la Font del Ros. La caminada solidària 'Pas a Pas' compta amb el suport de l'Ajuntament de Berga, tal i com ha destacat el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez. "Per l'ajuntament, ser al costat de Ginkgo i de les entitats no és només un plaer, sinó que també és una obligació, sobretot tenint en compte tota la tasca que desenvolupen", ha destacat Sànchez.

"Felicitem a Ginkgo per aquests 10 anys, el més important que fa Ginkgo és l'acompanyament i el suport a persones que pateixen càncer i als seus familiars", ha subratllat. 

Col·laboració amb les escoles

Diferents escoles de la comarca col·laboren amb Ginkgo i la seva lluita contra el càncer infantil. L'escola Sant Joan de Berga i l'escola de Sant Jordi de Cercs organitzaran activitats per commemorar el Dia Internacional del Càncer Infantil, el 15 de febrer. Els nens i nenes de l'escola de Sant Joan han dissenyat i dibuixat, a més, 350 cartells per anunciar la caminada solidària de Ginkgo. "Si hi ha els nens al darrere, és quelcom de positiu que guanyem per al futur", ha assegurat Fernández.

L'Escola Xarxa també col·labora en la iniciativa amb l'entrega d'una part dels beneficis aconseguits pels alumnes amb la venda de productes del mercat de cooperatives escolars del passat mes de maig. Per la seva, l'Escola Municipal de Música de Berga organitzarà un petit recital amb el mètode de taquilla inversa en benefici de Ginkgo. En aquest darrer cas, encara s'ha de concretar dia i hora de l'activitat.

Un calendari ple d'activitats

Del 18 al 22 de febrer, Ginkgo també farà activitats per fomentar els hàbits saludables entre els nens i nenes, de la mà del Consell Comarcal del Berguedà. El 20 de febrer, a les 6 de la tarda a l'Hotel d'Entitats, hi haurà una xerrada amb el doctor Xavier Giner sota el títol "Avancem en el càncer infantil", amb la intervenció d'una família de Puig-reig que té una filla amb leucèmia. Intervindran la tutora i la mare de l'alumna afectada, la petita Judit, amb el propòsit d'explicar la iniciativa de l'Escola Alfred Mata de Puig-reig, a partir de la qual aquesta nena ha pogut continuar les classes, gràcies a la instal·lació de càmeres a l'aula, tot i patir leucèmia. 

La Judit també serà la padrina de la cursa "Pas a Pas" d'aquest 2019. "Li ho vam proposar, i és una nena molt activa, que en té moltes ganes", ha explicat Aurora Fernández. 

D'altra banda, Ginkgo farà entrega de la bossa de regal de la cursa, el 9 de març, a l'Hotel d'Entitats, de 6 a 9 de la tarda. Durant aquesta jornada prèvia, també s'acceptaran inscripcions per a la cursa. 
Arxivat a