Els Bombers rescaten cinc excursionistes al Pedraforca

Un dels excursionistes patia una ferida a l'espatlla i un altre presentava hipotèrmia, mentre que els tres restants es trobaven en bon estat

Redacció
10 de febrer del 2019
Actualitzat a les 18:23h

El Pedraforca és una de les muntanyes més emblemàtiques del país, i també un dels indrets de muntanya on els Bombers realitzen més rescats durant l'any. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Els Bombers de la Generalitat van rescatar anit cinc excursionistes al Pedraforca, al terme municipal de Saldes. Membres del Grup de Rescat i Actuacions Especials (GRAE) van haver de desplaçar-se fins al lloc on es trobaven els muntanyencs, per tal de rescatar-los i acompanyar-los en el descens. Un dels excursionistes patia una ferida a l'espatlla, mentre que un altre presentava hipotèrmia, segons han informat fonts del cos d'emergència. Els tres restants es trobaven en bon estat. 

Els Bombers van poder acompanyar els dos ferits i els seus companys fins a l'ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). L'ambulància va evacuar, finalment, els dos muntanyencs ferits fins a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga. 
 
 
La muntanya del Pedraforca, a més de ser una de les més freqüentades per excursionistes, és un dels indrets de muntanya de Catalunya que registra una xifra més elevada de rescats. 
Arxivat a