L'hotel Ciutat de Berga tanca portes després d'arribar a un acord amb la família Barniol

L'empresari interessat va fer públic el passat agost que volia comprar l'establiment per fer-hi una residència per a gent gran; aquest divendres s'ha confirmat que l'establiment hoteler s'acomiada el 31 de març

09 de febrer del 2019
Actualitzat a les 7:12h
Edifici de l'hotel Ciutat de Berga.
Edifici de l'hotel Ciutat de Berga. | HCC
L'hotel Ciutat de Berga tancarà portes el proper 31 de març, segons han confirmat fonts de la cadena Hotels Centre Ciutat (HCC) a NacióBerguedà. El motiu de l'adéu a l'equipament hoteler és l'acord de compravenda al qual s'hauria arribat aquesta setmana amb la família Barniol. 

L'empresari berguedà propietari del càmping Berga Resort, Joan Barniol, va fer públic el passat mes d'agost que volia comprar l'hotel Ciutat de Berga per fer-hi una residència d'alt estànding per a persones grans. Barniol és l'empresari que a mitjans dels anys 90 va començar a impulsar a Berga el Parc de la Natura.

La inversió per una residència s'enfilaria a uns 5 milions d'euros i podria crear entre 40 i 50 llocs de treball. A l'estiu, Joan Barniol va manifestar a aquest diari que el projecte es trobava pendent de si l'Ajuntament de Berga hi donava a temps "els permisos legals". Ara, fonts consultades fan oficial que el tancament serà d'aquí poc més d'un mes i mig, però no han pogut donar més detalls sobre el projecte que la família Barniol hi pensaria desenvolupar.

A les diferents plataformes online de reserva on fins ara constava aquest establiment, aquest divendres al vespre ja era impossible reservar-hi habitació més enllà del 31 de març, segons ha pogut comprovar aquest mitjà. La directora de l'hotel, Judit Serra, ha enviat aquest divendres una carta a clients i proveïdors on anuncia el tancament. Els treballadors també n'han estat informats, segons han explicat.

L'Hotel Ciutat de Berga està en funcionament des de l'any 2002, ja fa 17 anys. Es tracta d'un edifici cèntric amb quatre plantes, 62 habitacions i un aforament de 120 persones. Conjuntament amb l'Hotel Berga Park, el Ciutat de Berga va ser el primer hotel de tres estrelles que va tenir Berga. Fins ara l'establiment es mantenia en funcionament amb bona ocupació turística durant els caps de setmana i festius destacats com Patum. 

La cadena hostalera HCC, amb Lutx Corporació com a grup inversor que n'és propietari, té cinc hotels a la ciutat de Barcelona i un més a Amposta (Montsià). 
Arxivat a