El Berguedà crea una taula de treball per articular propostes per als Jocs d'Hivern Pirineus-Barcelona

El conseller comarcal d'Esports, Abel García, ha assegurat aquest divendres que els jocs són "una gran oportunitat" per la comarca

08 de febrer del 2019
Actualitzat a les 20:36h
El Berguedà constituirà el mes de març una taula de treball a nivell comarcal per copsar la visió de la comarca sobre la candidatura Pirineus - Barcelona als Jocs Olímpics d'Hivern del 2030 i amb l'objectiu d'aplegar a tots els actors implicats perquè consensuïn i articulin propostes per al projecte. Els responsables del consell comarcal es mostren convençuts que aquesta és una oportunitat per a la comarca "per activar infraestructures de futur sostenibles amb el territori". El conseller comarcal d'Esports, Abel García, ha assegurat aquest divendres que els jocs són "una gran oportunitat" per la comarca. També ha expressat en un tuit que cal "sumar esforços" en aquest sentit. 

La taula de treball estarà formada per agents públics i privats de la comarca amb l'objectiu "d'aprofitar la candidatura per reactivar infraestructures" i "per beneficiar, en la mesura possible, la població berguedana". El Consell Comarcal del Berguedà va informar el passat mes de novembre de la intenció de constituir aquesta taula, segons ja va recollir NacióBerguedà. Al voltant de la mateixa s'hi agruparan empresaris, polítics i també persones i entitats vinculades al món de l'esport, i especialment dels esports d'hivern. Segons ha anunciat aquest divendres el consell comarcal, la primera reunió de la taula de treball tindrà lloc el pròxim 7 de març i n'ha de suposar la constitució.

Entre altres, està prevista l'assistència del Secretari General de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras. A partir d'una primera trobada, es decidirà la periodicitat de les reunions així com s'anirà perfilant el contingut. 

Els darrers mesos Abel García ja ha participat en reunions de la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern. El passat 8 de novembre va ser, per exemple, a la trobada celebrada a l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC); que va servir per posar de manifest les bones sensacions que va deixar la visita del Comitè Olímpic Internacional (COI) a Catalunya. 
Andorra es mostra predisposada a participar del projecte dels Jocs d'Hivern
 
El Govern d'Andorra ha mostrat justament aquesta setmana la seva predisposició a participar del projecte Pirineus-Barcelona per acollir uns Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern l'any 2030. Així en va informar dimarts el secretari general de l'Esport de Catalunya, Gerard Figueras, en el marc d'una jornada de treball a l'estació d'esquí de Soldeu.
 
Des de l'executiu han explicat que l'objectiu és el de "sumar i donar una dimensió pirinenca transfronterera a un esdeveniment que pot situar el conjunt dels Pirineus al món". Des de la Secretaria General de l'Esport, que lidera la preparació de la candidatura, han valorat positivament l'oferiment, que també ha estat ben rebut per part de l'ambaixada espanyola i del president del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jaume Martí. 
 

Taula Permanent de Treball per a una candidatura per als Jocs d'Hivern 2030. Foto: Ruben Moreno