GRÀFIC Puja l'atur al Berguedà durant el mes de gener

La taxa registrada a la comarca és del 10,69% | L'increment és lleuger i suposa que hi hagi registrades al SOC 26 persones més

08 de febrer del 2019
Actualitzat el 09 de febrer a la 1:22h


La taxa d'atur del mes de gener al Berguedà es situa al 10,69%, amb 26 aturats més que el desembre. En total, hi ha 1.916 persones a l'atur. En aquest sentit, en els darrers dotze mesos s'han registrat 144 persones menys a l'atur a la comarca. 

L'estructura per edats de l'atur registrat al Berguedà concentra el nombre més important de persones a l'atur als grups d'edat més grans, especialment, els grups majors de 50 anys, amb 896 persones, el 47% del total d'aturats. Per sector d'activitat econòmica, el 66% dels aturats provenen del sector serveis, el 16% a la indústria, el 8% a la construcció, el 2% a l'agricultura i el 8% al grup sense ocupació anterior. Interanualment, l'atur es redueix en tots els sectors d'activitat.

Per municipis, Gironella, Casserres, Borredà, Bagà i Guardiola de Berguedà són cinc de les poblacions més destacades del Berguedà que registren un descens de l'atur, si bé és un decreixement modest. A Casserres i Borredà amb 48 i 18 persones a l'atur, respectivament, el descens és de sis persones. A Gironella amb 239 persones a l'atur, la xifra es redueix en quatre persones. Una altra població que resta persones a la llista d'aturats és Guardiola de Berguedà, amb 52 ciutadans inscrits al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i una reducció de l'atur de tres persones durant el mes de gener. A Bagà, la xifra d'aturats se situa en les 80 persones, i el descens també és de tres inscrits al SOC. 

A Berga, l'atur creix en 11 persones, de manera que la capital berguedana comença l'any amb 945 persones inscrites al SOC. A Puig-reig, els desocupats també augmenten i la xifra s'incrementa en 13 persones, registrant 194 aturats el mes passat. Per la seva banda, el nombre de desocupats també creix a la Pobla de Lillet (53) amb 5 persones més a l'atur, i a Olvan (44) amb sis aturats més. En poblacions com Cercs (53), l'Espunyola (10), Castellar del Riu (1), Santa Maria de Merlès (7) o la Quar (2), els registres d'atur es mantenen estàtics, sense que la xifra augmenti o disminueixi. 
 
 ATUR REGISTRAT AL BERGUEDÀ PER MUNICIPIS:
 
 Avià...72 persones (↑)
 Bagà...80 persones (↓)
 Berga...945 persones (↑)
 Borredà...18 persones (↓)
 Capolat...1 persones (↓)
 Casserres...48 persones (↓)
 Castell de l'Areny...0 persones (=)
 Castellar de n'Hug...9 persones (↑)
 Castellar del Riu...1 persones (=)
 Cercs...53 persones (=)
 L'Espunyola... 10 persones (=)
 Fígols... 1 persona  (=)
 Gironella...239 persones(↓)
 Gisclareny... 6 persones (↑)
 Gósol... 5 persones (↑)
 Guardiola de Berguedà... 52 persones (↓)
 Montclar...2 persones (↓)
 Montmajor...9 persones (↓)
 La Nou de Berguedà...6 persones (↑)
 Olvan...44 persones (↑)
 La Pobla de Lillet...53 persones (↑)
 Puig-reig ... 194 (↑)
 La Quar ...2 persones  (=)
 Sagàs... 3 persones (↓)
 Saldes...10 persones (↑)
 Sant Jaume de Frontanyà...0 persones (=)
 Sant Julià de Cerdanyola ... 6 persones (↑)
 Santa Maria de Merlès... 7 persones (=)
 Vallcebre... 7 persones (↑)
 Vilada...25 persones (=)
 Viver i Serrateix... 7 persones (↓)