La CUP reclama crear ja comitès de vaga per la jornada del 21 de febrer

Montse Venturós ha participat en la presentació d'un manifest signat per més de 200 represaliats

Redacció
08 de febrer del 2019
Actualitzat a les 16:32h
Carles Riera i Montse Venturós, aquest divendres a la seu de la CUP
Carles Riera i Montse Venturós, aquest divendres a la seu de la CUP | ACN
El diputat de la CUP Carles Riera ha fet aquest divendres una "crida a la mobilització popular permanent" per "aturar el país". En aquest sentit, Riera ha assegurat que amb la vaga general del 21 de febrer convocada per la Intersindical-CSC volen "recordar" el 3 d'octubre del 2017, quan hi va haver una vaga general en resposta a les càrregues policials de l'1 d'octubre. Els anticapitalistes reclamen crear ja comitès de vaga per fer costat a la mobilització, que coincidirà amb la segona setmana del judici.

En roda de premsa a la seu de la CUP, on també ha participat l'alcaldessa inhabilitada de Berga Montse Venturós, s'ha presentat un manifest signat per més de 200 represaliats per denunciar la repressió i que assegura que "ho tornarien a fer". En aquest context, el diputat cupaire, Carles Riera, ha cridat a "l'autoorganitzaicó popular". "És l'hora que parli la gent, que parli el carrer, i que el carrer torni a prendre el lideratge", ha manifestat Riera. 
 
Riera ha explicat que s'obre "un nou cicle de mobilització popular" i que "el poble alçat ho ha d'aturar tot", en referència a les jornades de vaga i aturades de país. De la mateixa manera, el diputat cupaire ha posat l'accent en la "jornada de lluita" del 12 de febrer, quan s'han convocat aturades als centres de treball, i ha explicat que es pretén "emular" la mobilització del 8 de novembre del 2017.
 
De la mateixa manera, Riera ha cridat a organitzar comitès de vaga de cara al 21 de febrer perquè el carrer "torni a prendre el lideratge", ja que així, segons ha considerat, "és com s'aconseguirà guanyar els drets civils, polítics, laborals i el dret a l'autodeterminació". D'altra banda, el cupaire s'ha adreçat al Parlament i al Govern i els ha retret "la manca de voluntat" per fer una defensa "efectiva" dels drets.
 
Presentació del manifest 'Ho tornaríem a fer'
 
En aquesta roda de premsa a la seu del partit, els cupaires han presentat el manifest signat per més de 200 represaliats per fer "accions de desobediència civil per fer front als atacs de l'Estat i de les classes dominants", com ha explicat Montse Venturós, que té un procés judicial obert per negar-se a despenjar l'estelada de l'Ajuntament de Berga. Venturós ha afegit, a més, que pretenen posar sobre la taula "els milers de persones anònimes" que "han viscut la repressió des de la imposició del règim del 78".
 
El manifest, amb el lema 'Ho tornaríem a fer', pretén recollir el testimoni de tots els represaliats per la defensa dels drets civils. De fet, a la mateixa roda de premsa alguns representants d'aquests col·lectius han explicat la seva situació. És el cas, per exemple, de Blanca Serra, històrica militant independentista, o de Bernat Ferrándiz, membre del moviment estudiantil i encausat per la seva participació en una protesta. Els mateixos Riera i Venturós han assegurat que "tornarien a fer" totes les accions de "desobediència civil i acció directa" que han fet fins ara.