Via pública

Berga destinarà uns 350.000 euros a arranjar l'asfalt d’una vintena de carrers en mal estat

Les obres tindran un període d'execució de quatre setmanes

, Berga | 08/02/2019 a les 15:37h
Arxivat a: Societat, asfalt, carrers, Ajuntament de Berga, via pública
Un forat al ferm d'un carrer al nucli urbà de Berga.
Un forat al ferm d'un carrer al nucli urbà de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Ajuntament de Berga ha anunciat una campanya d'asfaltatge i millora del ferm en una vintena de carrers de la ciutat. Per aquest motiu, el consistori ha iniciat la tramitació de l'expedient de contractació dels treballs de pavimentació. Es tracta d'un projecte que millorarà el paviment de diversos trams del nucli urbà "per pal·liar el deteriorament de l'asfalt causat per l'ús, les inclemències meteorològiques i l'estesa de fundents en cas de gelades o nevades", segons han afirmat fonts municipals. 

La combinació d'aquests elements, segons les fonts, requereix una reparació per eliminar els sots i irregularitats de la xarxa viària de la ciutat, així com per mantenir els vials amb les condicions òptimes d'utilització.
 
Conservació i manteniment del paviment
 
El projecte contempla l'adequació dels trams que presenten un estat de degradació més avançat i també es preveu la planificació de futures actuacions de conservació i manteniment dels vials que presenten afectacions més lleus. En aquest sentit, els treballs consistiran en la renovació i el reforç del paviment en zones localitzades, el fresat del ferm i la reposició de les marques vials dels trams inclosos en els treballs d'arranjament.
 
El govern de Berga preveu actuar en gairebé una vintena de vials de la zona del Passeig de les Estaselles, el Passeig de la Pau, la Font del Ros, el Tossalet de les Forques, la Rasa dels Molins, l'Avinguda del Canal Industrial, Santa Eulàlia, la Serra de Casampons i els Pedregals. Les obres tindran un període d'execució de quatre setmanes i un pressupost de licitació de 349.855,72 euros que estaran finançats a través d'una subvenció de la Diputació de Barcelona.
 

Treballs d'asfaltatge a Berga (arxiu). Foto: Aj.Berga

 
Procés de licitació del projecte
 
Els tècnics municipals estan ultimant l'expedient de contractació, la part tècnica del qual ja es troba aprovada que és la que conté la concreció dels requisits, l'estimació del preu i l'elaboració dels plecs de les clàusules administratives i de prescripcions tècniques de la licitació del contracte del projecte d'arranjament del paviment. Quan es disposi de la part administrativa de l'expedient de contractació, s'obrirà la convocatòria pública per tal que les empreses interessades en el contracte puguin presentar les seves ofertes.

Posteriorment, l'Ajuntament valorarà i puntuarà les ofertes i comprovarà la documentació acreditativa de cadascuna de les empreses candidates per resoldre l'adjudicació a favor de l'oferta econòmicament més avantatjosa. Després de la publicació de la resolució, es procedirà a la signatura del contracte entre l'administració i l'empresa adjudicatària per tal d'iniciar els treballs descrits en el projecte. El pagament de les obres quan s'hagi executat el contracte es realitzarà segons les condicions previstes a l'expedient de contractació.

COMENTARIS

Ai CUP...
Anònim, 08/02/2019 a les 16:31
+18
-4
S'acosten eleccions...
és una pena que els politics pensin més en els 4 vots de més que podran recollir que no pas en el servei públic constant que haurien de fer durant els 4 anys que governen.
Penós tot plegat...
tic, tac
Anònim, 08/02/2019 a les 17:32
+14
-3
Tic, tac, eleccions...
Que algú ens alliberi de la CUP
Anònim, 09/02/2019 a les 08:26
+10
-5
Confiem en girar pàgina a 4 anys desastrosos, han plegat la meitat dels regidors, no tenim alcaldessa, els altres no saben que fer, ni on anar, i la ciutat està feta un desastre. Vale ara s'acosten eleccions i ens taparan uns quants forats. Així es com es fan les coses ?
ara?
Mec d R, 09/02/2019 a les 08:45
+9
-5
mes val tard que mai... però ara?
foteu pena
ja posats, podeu demanar calers per fer un aeroport al "panigalu", sempre quedareu bé amb algú...
Mai contents
Anònim, 09/02/2019 a les 11:10
+9
-12
Aquest poble mai està content, si fan perquè fan, i si no fan res tampoc. La questió es posar pals a les rodes del contrari. Qué es fan obres quan s'acosten eleccions, doncs com tots els partits que han governat.

Benvingudes aquestes obres!!!!
Numes, queixas
Anònimjoan, 15/02/2019 a les 15:55
+0
-0
Tots, sempre pusan faltas, mirà an rebaixat un pilot las deutas,. Yo turnare a votar la
CUP

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Sant Jordi al Carrer Major de Berga.
Sant Jordi al Carrer Major de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Pilar Màrquez Ambròs
Rafel Nadal i Albert Espinosa s'han situat també a la capital berguedana entre els més buscats, conjuntament amb títols escrits pels presos polítics com "Contes des de la presó" d'Oriol Junqueras
Imatges de l'entrega de roses a Gironella.
Imatges de l'entrega de roses a Gironella. | Ajuntament de Gironella
Una de les novetats d’enguany és la implicació del Servei Socioeducatiu Itinerant del Berguedà (SSIB) i de 'Gironella tots eduquem', així com la implicació dels centres educatius
Una rosa per a cada vídua és una iniciativa de l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà.
Una rosa per a cada vídua és una iniciativa de l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà. | Ajuntament de Guardiola de Berguedà
L'ajuntament entrega roses vermelles de Sant Jordi a les dones grans que viuen soles o que han perdut el marit