Municipis

Gironella instal·la desfibril·ladors a les colònies del municipi

El municipi disposa actualment de 10 dispositius DEA i vol habilitar-ne fins a divuit perquè "tots els barris i les colònies disposin dels mateixos serveis"

, Berga | 07/02/2019 a les 20:34h
Especial: Més comarca
Arxivat a: Municipis, colònies industrials, Ajuntament de Gironella, DEA, desfibril·ladors, Salut
 Gironella ha instal·lat dos nous desfibril·ladors externs automàtics (DEA), un a Viladomiu Nou, a l’antiga llar d’infants, i l’altre a  Viladomiu Vell.
Gironella ha instal·lat dos nous desfibril·ladors externs automàtics (DEA), un a Viladomiu Nou, a l’antiga llar d’infants, i l’altre a Viladomiu Vell. | Aj.Gironella
L'Ajuntament de Gironella ha instal·lat dos nous desfibril·ladors externs automàtics (DEA), un a Viladomiu Nou, a l'antiga llar d'infants, i l’altre a Viladomiu Vell, al local de l'Associació de Veïns. Els nous dispositius se sumen als vuit que ja hi havia instal·lats al municipi: a la casa consistorial, a l'Escola Gironella, a la biblioteca municipal, al camp de futbol, a l'Espai Sant Tomàs, a l'Escola Sant Marc–Bassacs, al pavelló, i un de mòbil que es guarda dins el vehicle dels agents de seguretat locals.
 
La regidora de Salut Pública, Maria Teresa Terricabres, ha explicat que la intenció de l'Ajuntament de Gironella és arribar fins als divuit desfibril·ladors, "garantint així que n'hi hagi a prop dels centres educatius, i a tots els barris i colònies del municipi" i, per tant, convertint Gironella en un municipi cardioprotegit. Terricabres ha manifestat que, encara que pugui semblar que 18 dispositius són molts per a la vila, el municipi és molt dispers i l'ajuntament vol que "tots els barris i les colònies disposin dels mateixos serveis". 

A més, en els darrers anys, el consistori, conjuntament amb la Diputació de Barcelona, ha organitzat diversos cursos gratuïts i oberts a la ciutadana sobre primers auxilis i alhora per aprendre a fer funcionar els dispositius DEA. Aquest cap de setmana, amb la col·laboració de la Creu Roja Berguedà s'ofereix precisament un curs, també gratuït i obert a tothom, al Local de l'Associació de Veïns de Viladomiu Vell.
 
Què és un DEA i per a què serveix?
 
Els DEA són equips tècnics que serveixen per diagnosticar i tractar parades cardiorespiratòries. El dispositiu identifica les arrítmies i administra una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme viable amb nivells alts de seguretat. 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Rasa dels Molins (arxiu).
Rasa dels Molins (arxiu). | Facebook Berga Claveguera Oberta
Pilar Màrquez Ambròs
El consistori disposa ja dels 208.127,99 euros de la subvenció que els va atorgar la Diputació de Barcelona i a hores d'ara s'està treballant "en les bases del concurs"
El director del centre, Xavier Llobet (a la dreta), en la roda de premsa sobre el cas de violències sexuals a l'Escola Municipal de Música, el passat gener (arxiu).
El director del centre, Xavier Llobet (a la dreta), en la roda de premsa sobre el cas de violències sexuals a l'Escola Municipal de Música, el passat gener (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Pilar Màrquez Ambròs
Eloi Escútia exposa que l'equip directiu mereix "tota la confiança" de l'executiu de la CUP, i afegeix que es convocarà un claustre extraordinari per debatre la problemàtica tal i com demana una instància del professorat
Els operaris de l'empresa de transport han descarregat aquest matí el TAC al centre hospitalari.
Els operaris de l'empresa de transport han descarregat aquest matí el TAC al centre hospitalari. | Jose Cardenas/Cedida
Pilar Màrquez Ambròs | 1 comentari
El nou TAC entrarà en funcionament en les properes setmanes i es treballa amb la previsió de programar les primeres proves diagnòstiques al març