Gironella instal·la desfibril·ladors a les colònies del municipi

El municipi disposa actualment de 10 dispositius DEA i vol habilitar-ne fins a divuit perquè "tots els barris i les colònies disposin dels mateixos serveis"

Redacció
07 de febrer del 2019
Actualitzat a les 20:44h
 Gironella ha instal·lat dos nous desfibril·ladors externs automàtics (DEA), un a Viladomiu Nou, a l’antiga llar d’infants, i l’altre a  Viladomiu Vell.
Gironella ha instal·lat dos nous desfibril·ladors externs automàtics (DEA), un a Viladomiu Nou, a l’antiga llar d’infants, i l’altre a Viladomiu Vell. | Aj.Gironella
L'Ajuntament de Gironella ha instal·lat dos nous desfibril·ladors externs automàtics (DEA), un a Viladomiu Nou, a l'antiga llar d'infants, i l’altre a Viladomiu Vell, al local de l'Associació de Veïns. Els nous dispositius se sumen als vuit que ja hi havia instal·lats al municipi: a la casa consistorial, a l'Escola Gironella, a la biblioteca municipal, al camp de futbol, a l'Espai Sant Tomàs, a l'Escola Sant Marc–Bassacs, al pavelló, i un de mòbil que es guarda dins el vehicle dels agents de seguretat locals.
 
La regidora de Salut Pública, Maria Teresa Terricabres, ha explicat que la intenció de l'Ajuntament de Gironella és arribar fins als divuit desfibril·ladors, "garantint així que n'hi hagi a prop dels centres educatius, i a tots els barris i colònies del municipi" i, per tant, convertint Gironella en un municipi cardioprotegit. Terricabres ha manifestat que, encara que pugui semblar que 18 dispositius són molts per a la vila, el municipi és molt dispers i l'ajuntament vol que "tots els barris i les colònies disposin dels mateixos serveis". 

A més, en els darrers anys, el consistori, conjuntament amb la Diputació de Barcelona, ha organitzat diversos cursos gratuïts i oberts a la ciutadana sobre primers auxilis i alhora per aprendre a fer funcionar els dispositius DEA. Aquest cap de setmana, amb la col·laboració de la Creu Roja Berguedà s'ofereix precisament un curs, també gratuït i obert a tothom, al Local de l'Associació de Veïns de Viladomiu Vell.
 
Què és un DEA i per a què serveix?
 
Els DEA són equips tècnics que serveixen per diagnosticar i tractar parades cardiorespiratòries. El dispositiu identifica les arrítmies i administra una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme viable amb nivells alts de seguretat. 
Arxivat a