Núria Picas disputarà la Titan Desert 2019

La corredora de muntanya torna a incloure la BTT al seu calendari de proves esportives

Redacció
07 de febrer del 2019
Actualitzat a les 11:40h
Els ciclistes de la Titan Desert 2018 a les dunes del desert
Els ciclistes de la Titan Desert 2018 a les dunes del desert | Titan Desert
Consagrada com una de les millors corredores de muntanya del món, ja fa uns quants anys que Núria Picas inclou proves de BTT al seu calendari esportiu. Després de l'experiència l'any passat a la Titan Tropic, enguany farà un salt per competir a la Titan Desert, una de les curses en BTT més dures del món i que cada any aplega alguns dels millors especialistes del món.

Aquest matí els organitzadors de la prova africana han presentat el recorregut d'enguany amb la presència de Núria Picas i de l'ex ciclista professional de carretera Joaquim "Purito" Rodríguez, que també s'estrenarà al desert. Picas ha explicat que vol fer valer l'experiència recent en la BTT per superar el repte de la TItan Desert: "No és la meva primera cursa per etapes, ja he viscut l'experiència de la Titan Tropic o més recent una prova a Lanzarote, però vinc de les curses de muntanya, de córrer a peu, i és un gran repte enfrontar-se al desert i córrer la Titan Desert".

En to de broma, Picas ha demanat als organitzadors que afegeixin més dunes al recorregut ("quan toca baixar de la bicicleta i anar a peu avanço la resta de rivals. També està bé córrer una miqueta") i ha explicat perquè ha inclòs aquesta prova al seu calendari d'enguany: "La bicicleta és un esport idoni per mantenir la forma física. Altres corredors de muntanya fan temporada d'esquí de muntanya i jo em preparo sobre la bicicleta. La Titan Desert és magnífica per arribar en bona forma a l'estiu. La plantejo amb molt de respecte, hi haurà les millors corredores del país com Ramona Gabriel o Anna Ramírez i tinc moltes ganes de provar-me allà. Estic molt motivada amb aquest repte".

La Titan Desert 2019 comptarà amb sis etapes amb un quilometratge acumulat de 640 quilòmtres i pràcticament 6.000 metres de desnivell positiu. Les dunes, els trams ràpids per pista, les roques i els desnivells seran l'escenari que hauran de recórrer els prop de 700 ciclistes que espera l'organització per a la cita que es disputarà del 28 d'abril al 3 de maig.

Més endavant Núria Picas tornarà a afrontar la temporada de curses de muntanya amb la BUFF Epic Trail al calendari i amb l'objectiu entre cella i cella de tornar a guanyar l'Ultra Trail del Mont Blanc com ja va aconseguir l'any 2017.