Bagà repartirà 2.500 racions d'arròs

Els restaurants del municipi han elaborat uns menús degustació dedicats a la diada | Les arrels de la Festa de l'Arròs es remunten a l'edat mitjana, quan es va fundar la vila

Redacció
07 de febrer del 2019
Actualitzat a la 13:59h
Festa de l'Arrós de Bagà.
Festa de l'Arrós de Bagà. | Aj.Bagà
La Festa de l'Arròs de Bagà ja és una tradició arrelada que es celebra el segon diumenge de febrer. Enguany, el 10 de febrer és la data assenyalada, per donar continuïtat a una de les festivitats més antigues del municipi, que es troba descrita a l'arxiu de Bagà des dels inicis de la fundació del poble, al segle XIII. Fa segles, els cònsols (els antics regidors) recaptaven donatius per oferir un àpat a la gent més necessitada. En l'actualitat, la Festa de l'Arròs reuneix als vilatans i persones de fora del poble, per menjar una gran paella a la Plaça Porxada.

Segons fonts de l'Ajuntament de Bagà, es repartiran més de 2.500 racions del plat, que es cuina amb l'ajuda de diversos baganesos i que inclou gairebé 250 quilos d'arròs i 20 pollastres, en una paella de 2,8 metres de diàmetre.

Mentre es cuina el tradicional arròs, els ciutadans presents a la festa podran gaudir del típic Ball Cerdà, una dansa realitzada per l'esbart Cadí, que antigament havia de ballar una parella que es casava aquell any. Avui en dia, l'esbart fa una primera "passada" i, posteriorment, la gent del poble s'afegeix a la dansa.

Durant la jornada, es podran trobar diferents productes típics a la fira d'alimentació artesanal, trobada de plaques de cava, balls tradicionals i tot un programa d'activitats entorn d'aquesta celebració. 

Menús de degustació als restaurants del poble

Per la seva banda, els representants del sector gastronòmic de Bagà (restaurant Cal Amagat, Cal Batista, Flor de Lis, Niu Nou i Santuari de Paller) presentaran les seves propostes culinàries amb l'oferta d'un menú de degustació, cadascun un de diferent i especial, que es podrà tastar si es visita el seu establiment. Per poder degustar els menús, caldrà fer reserva. El preu dels menús oscil·larà entre 15 i 30 euros. 
 

Responsables dels restaurants de Bagà en la presentació de la proposta per oferir diferents experiències culinàries al poble coincidint amb la Festa de l'Arròs. Foto: Bagà Turisme

Arxivat a