El poblatà Abel García serà el candidat del PSC a l'alcaldia de Berga

Actualment és regidor al plenari de la Pobla de Lillet i vicepresident segon del Consell Comarcal del Berguedà

06 de febrer del 2019
Actualitzat el 25 de febrer a les 12:56h
Abel  García, candidat del PSC a l'alcaldia de Berga.
Abel García, candidat del PSC a l'alcaldia de Berga. | PSC
El cap de llista del PSC a Berga a les eleccions municipals del 26 de maig serà Abel García, de 41 anys, que actualment és vicepresident segon i conseller comarcal del Berguedà pel pacte de govern entre PDeCAt, Democràtes i PSC al consell comarcal. Veí de la Pobla de Lillet i graduat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), García ha estat regidor al plenari poblatà aquest mandat i té una dilatada experiència, tant a nivell orgànic dins del partit socialista com a nivell institucional, amb càrrecs de responsabilitat a la Diputació de Barcelona, al Consell Comarcal i a l'Ajuntament de la Pobla de Lillet. També és president del Consell Esportiu del Berguedà. 

El PSC li ha confiat la tasca de representar el partit a la capital de la comarca, després d'uns anys que titllen de "complicats", segons ha explicat la secretària d'Organització dels socialistes, Mercè Cardona. En les eleccions municipals de l'any 2015, el partit va treure un únic regidor a la ciutat de Berga, l'actual regidora Rosalia Monroy, a l'oposició. Va ser el pitjor resultat que ha aconseguit la formació a la capital de comarca. Abel García ha assegurat, en declaracions als mitjans aquest dijous, que l'objectiu és millorar els resultats de les anteriors eleccions, així com "intentar obtenir el màxim de regidors".

García ha admès que "guanyar serà complicat", però ha dit que pren l'encàrrec del partit "amb il·lusió i ganes de treballar per Berga". 

Abel García va ser regidor de govern i primer tinent d'alcalde de la Pobla de Lillet entre els anys 2004 al 2011, quan Carme Rosell era alcaldessa. Llavors, compatibilitzava aquesta tasca, amb la de Secretari d'Organització de l'Agrupació Socialista del Berguedà, i amb responsabilitats a nivell de la Sectorial d’Esports, del PSC. En l'actualitat, és regidor al plenari de la Pobla i s'encarrega les carteres d'Esports, Comunicació, Transport i Turisme Actiu al Consell Comarcal del Berguedà. Professionalment, treballa com a cap de l'àrea d'Esports a l'Ajuntament de Mollet, on també ha desenvolupat tasques en l'àmbit de joventut i participació ciutadana des de l'any 2011. 

Abel García resideix, a hores d'ara, entre la Pobla de Lillet i Mollet del Vallès, si bé avui ha assenyalat que, des de sempre, manté un lligam actiu amb Berga. "Hi he nascut i hi he estudiat", ha afirmat. L'encàrrec que se li ha fet, el motiva a buscar candidats i candidates, "amb vistes a construir una llista transversal", que permeti encarar "els grans reptes" de Berga, de cara els propers anys. 

 El PSC ha constituït, en l'acte de proclamació del candidat, un grup de treball que "començarà a preparar el programa electoral per aquestes eleccions. Estem segurs que els berguedans i berguedanes el trobaran de prou interès i efectivitat, com per fer-li confiança". Els socialistes es mostren convençuts que el partit té un important "capital en vots" que "algú ha de saber representar" per dur Berga "cap a objectius molt més ambiciosos i efectius dels que ha tingut fins ara". 
Arxivat a